Garden party

I helgen hade vi ett litet garden party för att inviga boden. Trots två skyfall under dagen kom solen lagom till kvällen.

party6
party15
Vi började med en liten tipspromenad. Det var bland annat frågor om boden och om de norrländska delikatesser som det bjöds på. Löjrom, torkat renkött och surströmming.
Det var för övrigt första gången jag och många andra smakade surströmming.

party3party2

Gunhild och många andra gillade det. Jag var inte lika förtjust.

party7party5

Sigge hade kört ner en bil till oss från Norrbotten inte mindre än 170 mil (?!) som vi köpt för att jag ska kunna frakta byggmaterial och liknande. Det är en väldigt fräsch Volvo 245 från 1988, utan rost som jag kan ligga raklång i om man fäller baksätet. Underbart. Jag har önskat mig en laståsna länge. Frågor om bilen fanns det också på tipspromenaden.

party17

Vi fick presenter innan bodens namn avtäcktes. Bland annat en ergonomisk skolplansch från 1930! Så underbart. Boden har haft många arbetsnamn på vägen. Bland andra, förskolan och särskolan eftersom vi bor i en skola. Som ni vet döptes den ju slutligen till Logen.
party4

Fina pappa och mamma var där.
party1
Barn lekte på vår äng.

party9
Min brorson Tom var en riktig spillevink

party13party8
När boden skulle invigas höll Thomas först tacktal till alla som hjälpt till. Sedan höll Christel ett annat litet tal om småföretagarnas (alltså vår) lantliga satsning. Innan avtackningen spelade Gunhild en fanfar på trumpeten utan att använda händerna!

party11 party12

Tine sjöng en sång och sedan var det klart och festen kunde fortsätta.
party10
Vi grillade och hade tävlingar. Bland annat höll Sigge i en tävling där man på snabbast möjliga tid skulle boja sin partner med handbojor (han jobbar som vakt). Jag vann med en tid på 3 sekunder. Misstänkt bra, eller hur?

Framåt natten blev Sune trött av all uppståndelse och somnade med sin mus i famnen. Men vi andra fortsatte långt in på småtimmarna och hade så himla trevligt.
Tack alla fina!

party14

Kommentarer

Populära inlägg