Vanliga frågor

Kan jag annonsera på annaneah.se?
Jag säljer inte rena annonsplatser men kan kan tänka mig att göra samarbeten om det passar in på min profil. I så fall ska det tydligt framgå att det är ett samarbete. Det betyder att det ska vara sömnadsrelaterat eller möjligen byggnadsvårdrelaterat. Mina åsikter kan man inte köpa.

Syr du på beställning?
Jag får den frågan ganska ofta men jag vill hellre inspirera än producera.
Sömnad är min hobby och mitt sätt att slappna av. Det tar ju ganska många timmar att sy ett plagg och om det ska bli någon som helst ekonomi i det blir varje plagg dyrt. Svaret är alltså generellt nej.
Jag skulle bara säga ja om det var ett mycket roligt projekt a la scenklädsel eller Oscarsgala och om jag fick skälig ersättning för det.

Om mitt syrum/klädkammaren?
Om inredningen och allt annat som handlar om den kan du läsa här.

Om kläderna jag syr?
Många av kläderna jag har sytt har jag skissat fram. Helt eller delvis med hjälp av mönster eller bara genom att drapera ungefär så här. Jag använder köpta mönster också men fattar jag inte improviserar jag fram en lösning istället. Allt som oftast faktiskt. Det brukar ordna sig. Jag började sy kläder framförallt för att få kläder precis som jag vill ha dem. Jag gillar äkta vintage eller kläder sydda i vintagestil.

Hinner du använda alla dina klänningar?
Alla jag gillar. Jag har nästan alltid klänning på mig eftersom det är skönt och bekvämt. På vintern har jag tjocka eller dubbla strumpbyxor till. Sedan använder jag ju festklänningar mer sällan än vardagsklänningar men det är ganska naturligt. Ibland gallrar jag i garderoben och säljer av via en bloppis på Instagram.

Om min provdocka?
Jag har en provdocka som jag kan skissa fram mina egna plagg på. Den heter Lady Valet och jag beställde den från England för några år sedan. Den är rejäl och stabil med en vacker fot i trä. Den kostade 1500 kronor (inklusive frakt) från England, otroligt prisvärt om man jämför med andra ställbara provdockor. Efter jag ställde in mina mått sydde jag ett överdrag i vitt till den för att den ska vara mera neutral i färg och för att alla skarvar ska försvinna.

Om mina symaskiner?
Bernette 55: Allt jag sydde mellan 2006- 2011 och som ligger under Kläder jag sytt är gjorda med Berninas billigaste symaskin. Finns det bara raksöm, zicksack och vettiga knapphålsmöjligheter kommer man rätt långt som hemmaskräddare. Vill du komma igång med sömnad är en Bernette ett mycket bra val och den kostar dessutom inte skjortan. Jag använder den inte längre men lånar ut den när jag bjuder inte till symester.
Bernina 1008: 2011 investerade jag i en lite bättre maskin. Det är en mekanisk klassiker och den är snabb som vinden. Den har grundläggande funktioner och din framgång med den sitter i dina egna händer. Så hantverksaspekten plus den robusta känslan uppskattar jag mycket med maskinen. Och hastigheten man kan sy är fantastisk. Dessvärre är pedalen trasig så den enda hastigheten som funkar är turbohastigheten.
Bernina 800DL: 2013 investerade jag i en overlockmaskin. Jag syr inte så mycket i stretchtyger men jag uppskattar mycket att kunna kasta kanter och få plaggen fina på insidan med hjälp av en overlock.
Janome Easy Jeans:  En bra mekaniskt bruksmaskin som är stark och som matar sig igenom det mesta. En annan fördel med Janomemaskiner är att pressarfötterna inte är så dyra som de till Berninamaskiner. Ett brett utbud av pressarfötter gör sömnaden ännu roligare.

Om bilderna på bloggen?
Majoriteten av alla bilder på bloggen tar jag själv. Jag använder stativ och fjärrkontroll när fotograferar mig själv. Ibland blir det också iPhone-bilder.

Om pälsklingarna?
Jag har två katter. Sune som föddes på nationaldagen 2010 och Knas Jönsson som föddes 17 april 2012. Sune är en blandras med Bengal i och Knas är en härlig blandning mellan Norsk Skogskatt, Maine Coon och okänd. Snoddas, vår hund är också blandras och föddes 16 april 2013. Hans mamma var Papillon och Dansksvensk gårdshund och hans pappa var Jack russel och Cocker Spaniel. En salig röra som blev väldigt bra! 

Om frågor och kommentarer? Att läsa det ni skriver i kommentarsfältet eller era andra tankar och funderingar är det roligaste jag vet. Fråga på bara!

Populära inlägg