Nya klänningar – in the making…

Nu när höststormarna yr som bäst har jag flytt från det kalla bodbyggandet in i den varma syvrån. Jag och syster hade ett litet SY-LAN häromdagen och den småblåmmiga klänningen nedan är resultatet från den dagen. Modellen är Butterik 6582 från 1960 (variant C med den vida kjolen).
Uppläggning och lite småfix på insidan återstår. Sedan kanske jag syr på en ärm. Trivs bäst i det…
Syster sydde en kjol och lyckades få den helt klar trots symaskinsproblem pga IKEA-tråd. När hon bytte tråd blev maskinen glad igen.
klanning1-sneakpeak klanning1-monster
Direkt efter började jag på nästa modell men jag kommer bara att använda överdelen från mönstret. Vogue Options V8280, modell E. Kjolen hittar jag på själv. Vill ha en vidare kjol med fickor. Samma mönster fast variant A har jag använt en gång tidigare, även då med vid kjol istället för snäv. Se här och här.

klanning2-sneakpeak klanning2-monster

Jag har flyttat in till vardagsrummet. Mera plats, mera ljus och så finns stereon där som sällskap. Minst 1 katt ligger också konstant på matbordet eller i mitt knä. Här lillemannen Sune.

lillsleven

Kommentarer

  1. Det ser ut som två mycket klädsamma klänningar!

    SvaraRadera
  2. Blir så sugen på en sån där provdocka du har! Har själv lite andra kroppsmått än standard så jag måste alltid ändra alla mönster när jag ska sy något. Det brukar bli så krångligt att jag nästan har gett upp på att sy kläder.
    Får bli något för julklappsönskelistan...

    Klänningarna ser riktigt lovande ut i alla fall!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg