Signe Neahs lapptäcke

Det där med att namnge sitt barn skulle visa sig svårare än vi trodde. De första två veckorna i vår dotters liv kallade vi henne för lillstintan (stinta betyder flicka, tjej, tös) i väntan på det namn som skulle kännas perfekt just för henne. Under graviditeten samlade vi namn vi gillade på en lapp på kylskåpet men strök också namn efterhand vi smakat på dem ett tag. När hon sen föddes var det ännu fler namn som fick stryka på foten eftersom de inte passade. Till slut fanns det bara två namn kvar.


Till slut fick hon alltså sina namn: Signe Neah ska hon heta. Signe betyder ny, seger och den välsignade, vilket passade bra. 


Under graviditeten passade jag också på att sy mitt livs första lapptäcke. Tygerna kommer från restbitar från diverse klänningar jag sytt. Bra att de kan komma till nytta. Varje ruta är 13 cm stor. 9 rutor på längden och 7 på bredden var en lagom storlek, tyckte jag. I mellanlagret har jag lagt en tunn fleecefilt och på baksidan är täcket är ett lager vit bomull. Sen har jag sytt diagonala raksömmar i hörnorna för att förankra alla lager.


Redan har hon använt täcket jättemycket. Hon ligger på det, bärs runt i det, har det i sin vagn och i sin korgsäng. Det ska få följa henne många år framöver, hoppas jag. 

Kommentarer

 1. Namn och täcke är jättevackert! Var är babygymmet i trä ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Babygymmet är arvegods från mina syskonbarn, idag 17 år gamla.

   Radera
 2. Hon helt perfekt, en riktig liten guldklimp! Namnen är så fina, speciellt tillsammans.

  SvaraRadera
 3. She has changed a lot already, I like so much the first weeks when you see the baby blooming... (I can't find another word to describe).

  SvaraRadera
 4. Hej
  Fint namn på fin flicka, som min farmor hade sagt.
  Signe är ett så vackert namn, och att det sedan har en vacker betydelse ger ännu mer bekräftelse på att er underbara dotter har varit sååå efterlängtad. Neah är också vackert, vad betyder det? hoppas jag förstått rätt att det är ett förnamn eller är det ett efternamn. Förlåt en okunnig person. Kramar till er och en extra puss till Signe som ni ska vidarebefodra från en en okänd och anonym läsare Kram anonym Lena

  SvaraRadera
 5. För några år sedan hittade jag på ett namn åt en vän. Jag älskar Tyll så det fick bli Tylla. Hon fick en pojke istället. Men så för ett och ett halvt år sedan fick vi vår sista lilla unge, och hon fick istället det namnet. Jag gillar det och det är lätt att säga, återstår att se vad lilla T själv tycker...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg