Dag 4 - Shopping, kultur och palt

Idag har varit en något lugnare dag. Jag har fått rå mig lite själv eftersom Thomas på förmiddagen både medverkat i radio och en tidningsartikel. Jag tillbringade tiden vandrandes på Luleås gator, in och ut ur affärerna och några fynd blev det i min shoppingpåse. Bland annat ett par skor, en tunika och ett par örhängen (se bild nedan).

När Thomas och jag sedan mötte upp igen åkte vi ut till Gammelstads kyrkstad som är den äldsta i landet. Massor med små röda hus. Väldigt pittoreskt.
Thomas guidade runt. Sedan fikade vi på Hägnans fik.På vägen hem stannade vi till hos Ann-Mari på Avan och Siri visade mig den koja som hon har i en buske. Himla härlig unge, det där.När vi kom hem till Boel gjorde hon, som den husmora hon är, palt! Det är tydligen något norrbottniskt liknade det vi hemma kallar kroppkaka. Även Thomas gamle kompis Tore tittade in för att smaka på dessa hemmalagade delikatesser. Och visst var det gott! Jag åt med välbehag och paltkoman kom som ett brev på posten.Sist denna kväll placerade jag Thomas och Boel under en filt i hennes sovrum för akustikens skull. De skulle banda en intervju till P4 Dans (Boel recenserar, Thomas är programledare och jag är ljuddesigner. Tänk så praktiskt).I skrivandes stund skulle man kunna tro att det är på eftermiddagen jag sitter och skriver. Solen skiner ju fortfarande trots att det är över midnatt. Förvirrande... Det går en liksom emot att gå lägga sig nu.

Imorgon fortsätter mitt norrbottensäventyr.

Kommentarer

Populära inlägg