Stockamöllan Jazz & Swing

Thomas och jag stack ner till Stockamöllan Jazz & Swingfestival en kväll, någonstans i Höörtrakten i Skåne. Hade faktiskt aldrig hört talas om festivalen men fick tips av arrangören Gunhild Carling. Jag har postat klipp med henne i ett tidigare blogginlägg. Kolla upp det om ni inte redan sett det. Hon är makalöst bra musiker, på allt!

Mitt i ingenstans hittade vi festivalen. I ett gammalt fabriksområde fanns ett stort cirkustält uppsatt nere vid en å. Överallt fanns människor som diggade och dansade i tidsenliga kläder. Det var så himla roligt att se. Jag kände mig som hemma med en gång.Människorna log och var glada, både de som diggade och de som dansade. Ingen klagade över dansgolvet eller över trängseln. Eftersom jag blivit insatt i dansbandsvärlden och den kulturen tack vare min sambo var det en stor kontrast att se hur nöjda och glada människorna var. Inte bara några. Alla.

Det swingdansades överallt. Åh, vad jag blev sugen på att lära mig dansa lindy!Vi kom precis lagom till en swingdanstävling. Jag filmade lite när alla dansade.
Visst ser det fantastiskt härligt ut?

Även en fantastisk kväll har sitt slut och vi begav oss hemåt i natten.

Kommentarer

Populära inlägg