"Kjolklänning" och världens fynd!

Här är en bild på de två kjolarna som jag gjorde om till klänning. Kjolen är orörd men fastsydd i linningen med en annan kjol som jag vände upp-och-ner. Dragkedjorna finns kvar i ena sidan i båda kjolarna för enkelhetens skull. Så man får dra 2 stycken dragkedjor mot mitten av midjan. Jag klippte ett rätt så brett resårband lagom stort för att sitta skönt precis under mina armar ovanför brösten. Den upp-och-nervända kjolen klipptes av just ovanför detta gummiband och nu löper resårbandet genom en kanal i den avklippta upp-och-nervända kjolen. Så det behövs inga axelband. Vet inte om jag förklarat det pedagogiskt nog?...

Jag blev så kär i tyget på kjolarna på Indiska men trivs bättre i klänning så det blev en bra kompromiss. Tyget är underbart skönt i viskos.
Så här ser det ut nu.Idag stack vi en runda till Kristianstad. Thomas hade verkligen shopparbyxorna på och köpte både kostym, slips och skjortor. Stiligt som attan på min egen lilla Hugh Grant. Även jag lyckades fynda lite. En blommig jacka på H&M, en liten kofta och en rolig necessär (med flera mindre necessärer i ungefär som en rysk docka med flera mindre dockor i). Mitt bästa fynd var denna klänning, även den i skön viskos, som från början kostat 999:- men som nu såldes med 70% rabatt. Lite 40-talskänsla och den satt som en smäck. Älskar den!

Thomas gick förbi och sa något roligt precis när bilden togs. Det är därför jag har en sådan rolig min. Men det bjuder jag på!

Kommentarer

Populära inlägg