Mera bilder på huset

Ja, det kommer nog tyvärr bli en del tjat om huset framöver men så är det ju också bland det roligaste som någonsin hänt. Hoppas ni hänger på ändå? Tids nog blir det mera syprojekt och till hösten blir det en del nya reseäventyr också.

Hela kvällen igår gick åt till att klura på inredning och husfix. Det är nästan maniskt roligt att klura på nu när det finns ett riktigt hus att applicera allt på.

Här går man in. Det finns en dörr på baksidan också.


I hallen finns numera klinkergolv men i resten av huset finns de gamla trägolven kvar. Trappans trä har tagits fram och klädhängaren är original från det att huset var en skola.


Från hallen kommer man in i vardagsrummet (den gamla skolsalen) som är 63 m2 stort. Ljuset där inne är fantastiskt och takhöjden i rummet är 3,5 meter. De gamla ägarna hade det möblerat så här när mäklarbilderna togs. Vi väntar ju fortfarande ivrigt på att möblera det på vårt sätt. En stor kristallkrona i taket hade varit fint och jag drömmer om att en flygel någon gång ska få stå där. Tills vidare ska en gammal svart tramporgel med ljushållare få stå där. Den är grymt vacker.

Det finns 2 oinredda vindar som är väldigt stora. Denna har en gång varit slöjdsal. Det är fantastiska utrymmen som kan bli både det ena och det andra. Äntligen kan jag få plats för både konstnärs/pyssel/syområden såväl som ett riktigt musikrum för studion. Det är galet bra!


På gräsmattan framför huset finns fina träd, även fruktträd. På denna sidan är solen på eftermiddag och kväll. Jag vill plantera lite Rhododendron (för de vackra blommorna), syrénträd (för doften) såväl som hallonbuskar och jordgubbar någonstans (för den goda smaken). Och en hammock att gunga i.


När vi går ut på lilla verandan nedan är det vyn ovan som vi ser.
Visst är det vackert, huset? Jag måste nypa mig i armen ibland för att fatta att vi faktiskt ska bo där.

Kommentarer

 1. Det är helt fantastiskt underbart, Anna! Jag är så glad för er skull! Jag älskar hatthyllan!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Vilket underbart hus med massor av möjligheter, till Din studio m.m.

  Grattis till husköpet!

  Kramiz
  Nilla

  SvaraRadera
 3. Det är ju verkligen ett klipp ... väldigt väldigt vackert! Tycker om det stora utrymme ni få. Där kommer ni säkert att trivas. Dete blir spännande att se hur det bli.
  Lycka till
  Hälsningar / ela

  SvaraRadera
 4. Jättefint hus! Och vad härligt med allt utrymme! (Utom när man ska dammsuga förstås ;) )
  Jag ska absolut kolla in hur allt inredande fortskrider.
  Anna

  SvaraRadera
 5. Vilket drömhus! Och vilken fin blogg hittade jag till. Ska bli jättespännande att följa husfixandet.

  SvaraRadera
 6. Hej!Ni har verkligen ett underbart hus. Vi ska bygga en förstukvist i vår och jag ska absolut inspireras av er, älskar snickerierna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg