På upptäcksfärd bland gamla fynd

Efter jag lämnat Thomas på flygplatsen idag svepte jag inom MIO och kollade lite. Jag kan inte hjälpa att tycka att det blir lite tråkigt med bara nya möbler. Det blir liksom lite för perfekt. Men visst, att blanda gammalt med något nytt blir ofta väldigt trevligt. Nåväl, jag lämnade affären tomhänt.

Istället körde jag hem till Ebbalycke, till mina föräldrars gård. Där är det fortfarande mycket frukt på träden. Äpplena är väldigt stora och saftiga.Jag kunde, hör och häpna, till och med plocka lite jordgubbar. I oktober! Ja, det är bra att bo i söder.Höststormarna har dragit igång så det gäller att ha många klämmor i sina pincurls annars ser man ut som ett rufs i ett nafs.Hemma på gården har jag samlat mycket grejer under åren. på loppis och auktion. Idag kollade jag igenom alla mina möbler med nya ögon och med huset i åtanke. Det var som att gå på skattjakt.

Jag är jätteglad för att den här fina gamla tramporgeln äntligen ska få en mindre undangömd plats. Min farfar hade den från början. Antingen får den bo i mitt musikrum med de andra musikinstrumenten eller får den stå i fd. skolsalen. Den är både vacker och har en fin klang som säkert kan hamna på en och annan inspelning.De här 2 hörnstolarna har jag hittat på loppis. De behöver en lätt renovering men är väldigt fina och lite shabby chic.Jag hittade också en gammal skolkarta (som kanske passar i en fd skola). Kartan stämmer såklart inte längre men bidrar ändå med en viss stämning och är fin att titta på. I nederkant kan man läsa: "Generalstabens litografiska anstalt Stockholm 1954" så den har ju några år på nacken.

Kommentarer

  1. Bara så du vet så är gamla skolkartor jävulskt heta nu. Kolla Antikdeckarna på Tv4Play! Jag lovar att köra ner en skolplansch eller två!

    SvaraRadera
  2. Åh vilka fantastiskt fina hörnstolar! dör lite inombords så fina var dom.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg