Kom på hur jag ska göraHåhå, vad det bloggas idag. Det är bra med uppehåll ibland.

Jag kom på hur jag ska göra med klänningen. Det är ett ganska tunt bomullstyg så till kjoldelen har jag bara tagit de dryga 3 meter som är kvar, vikt tyget på längden och sytt en hjälpsöm som håller ihop kanterna. Den vikta delen bildar kjolens nederkant, vilket innebär att den är upplagd och klar på en gång och som också gör den nästan till en ballongkjol. Bonus blir att kjolen inte blir så genomskinlig och att den fodras samtidigt med samma blommiga som på utsidan. Kjolens linning veckas så pass att den passar midjan och sys fast. Därefter gör jag ett ganska brett skärp av tyget som är kvar som veckas lite horisontalt och som suger in midjan lite extra. Klart! Och så en grön liten kofta till. Håhå, så bra!

Ni ska få se bilder när den är klar.

Kommentarer

  1. vilken fint tyg! inspirerade inlägg!

    SvaraRadera
  2. Jättefint, Anna! Vilket underbart vackert tyg det var, det där. Hade jag passat i den grå bottenfärgen hade jag nog behållit det... ;) Men vi ska göra ett basliv till dig UTAN söm mitt fram. Jag måste nog flytta till Karlshamn i alla fall...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg