♥ SY-LAN del 2 ♥

Ju mer jag tänker på ett riktigt SY-LAN desto fler idéer får jag. Jag vet inte riktigt om ni varit på Dreamhack någon gång men det är världens största dator-LAN i flera stora mässhallar på Elmia i Jönköping. Folk som surfar, spelar, fullständigt nerdar ner sig i allt dator- och spelrelaterat, utställare, föreläsningar, produktvisningar mm dygnet runt i flera dagar.

Man kan använda det som inspiration.
Så tänk er nu samma sak för de som gillar att sy eller skapa med tyg! Hurra!

♥ En stor hall full med bord med strömförgrenare, kanske lite större bord på några ställen om man vill ha plats att klippa tyg . Symaskin och tillbehör tar man med själv. Mitt i hallen finns alla dessa syplatser. Runt om längs med väggarna är det mässutställning och föreläsningssalar.
♥ Produktvisningar (symaskiner, provdockor, skräddarverktyg, mönster)
♥ Modevisningar (Ungdomar som pluggar på tillskärarutbildningar visar sina kreationer,  kända designers visar sina kollektioner)
♥ Föreläsningar (hur man gör sina egna mönster, hur man använder olika pressarfötter/maskiner/verktyg, tillskärartips, hur man gör mönster större/mindre, stickning, virkning, stilepoker, tyg för heminredning, kända designers som berättar sin historia, do-redo/hur man syr om gammalt till nytt, tygtänk/tygtyper)
♥ Högskole- och folkhögskoleutbildningar inom ämnet (som får möjlighet att visa upp sig)
♥ Tävlingar/utmaningar (T.ex den som på 3 timmar och 3 meter tyg kan göra bästa plagget vinner en Overlockmaskin, eller den som skissat bästa brudklänningen på 30 minuter vinner 10 meter sidentyg)
♥ Andra kreativa sömnadskonster som t.ex quiltning, arbete med skinn, möbeltapetsering, mm
♥ Tygutställare (stora som små t.ex Stoff & stil, Ohlssons tyger)
♥ Klädbytesevent. Byt dina sydda kläder mot någon annans.

Och efter man varit på sitt SY-LAN i några dygn går man matt därifrån full av inspiration, nya syvänner, mera uppdaterad och med nya kläder på kroppen.
Detta är ju värsta konceptet!

Vad säger ni? Vad skulle ni vilja ha på ett SY-LAN?

 sysaker2
Please use Google translator for this one :)

Kommentarer

 1. Vilken fantastisk idé, du är verkligen kreativ både i tanke och handling.
  Jag kan absolut tänka mig att det skulle gå att genomföra.
  Även jag som inte är speciellt bra på att sy skulle finna nöje att besöka ett sådant event. Man kanske skulle kunna köpa tyger och enkla kom igång mönster.
  Yess, tummen upp för SY-LAN

  SvaraRadera
 2. Det är ju en alldeles fantastisk idé! Jag håller tummarna för att du genomför den någon gång i framtiden och att jag får vara med då :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag som inte känner dig men smygläser här ändå tycker att detta var det mest kreativa jag någonsin läst! Håller med fullt ut. Även om jag och symaskin inte går så bra ihop så har jag galna ideer som bara måste provas ibland! Tummen upp för denna fina, inspirerande, vackra, trevliga blogg!
  /Karin

  SvaraRadera
 4. En rejäl bar med feta groggar!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag hittade din blogg först nu i veckan, och har betat av en del av dina inlägg nu, du skriver så engagerat och fint! Och så kom jag fram till det här inlägget. Wow. Jag blir så nyfiken, blev det av? Eller finns det tankar på att ordna? Jag blev så himla sugen på att delta i ett SY-LAN, gärna hjälpa till att anordna också!

  SvaraRadera
 6. Hej Jonna.
  Nej, det har inte blivit av än, men jag tycker fortfarande att det är en strålande idé. Jag ruvar vidare tills tid finns, och då ska jag ha dig i åtanke :)

  SvaraRadera
 7. Hoppas verkligen att detta SY-LAN någon gång blir verklighet!!!
  Vet ju att detta inlägg är skrivit för tre år sedan, men jag läser ju igenom bloggen nu inlägg för inlägg... :-)
  Jag hade utan tvekan dykt upp, ett riktigt sömnadsevent behövs. Textilmässan i Malmö är sorgligt tråkig och blek!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg