Syhjälp önskas

Jag har fastnat i det här mönstret. Jag fattar faktiskt ingenting av vad mönstret vill att jag ska göra. Det är mycket frustrerande. Nu undrar jag om någon vänlig själ kan hjälpa mig att förstå?
syhelpen5syhelpen4

Det är den här lilla biten som hindrar mig från att gå vidare. Jag har testat att sy en gång men det blir bara helt obegripligt. Jag tror att det är här knapparna ska sitta på framsidan av livet men det är ungefär så långt jag kommer…

syhelpen1syhelpen2 syhelpen3

I am stuck in this pattern. I don’t understand the instructions at all which is really frustrating. If any kind soul can help me and explain I would really be grateful.

Kommentarer

 1. Hmm, verkligen knepigt! Jag har mönstret liggandes hemma och väntar på att jag ska bli klar med ex-jobbet så att jag kan börja sy igen så snart kommer även jag behöva fatta hur pusslet ska gå ihop sig. Den intellektuella utmaningen i att förstå vilka konsekvenser val av olika statistiska analysmetoder får på innehållet i personlighetsfaktorer är dock en västanfläkt i jämförelse med vissa symönster!

  Jag får inte riktigt ihop det utifrån bilderna. Vilken bit/hur stor del avses ex i punkt 5, är mellanlägget av typen som man stryker fast eller hur följer det med i påföljande steg osv. Jag tar en titt på hela mönstret när jag kommer hem i kväll o se om jag blir så klok att jag kan ge något tips.

  Ska bli spännande att följa utvecklingen! Du får förklara hur det ska göras på riktigt sen =)

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Vilket klurigt mönster.
  Jag antar att dom menar att Interfacing delen sys fast. Fast om du använder klister mellanlägg så kan du ju strunta i alla tråckelsömmar och osynliga sömmar på första bilden.
  Så här tolkar jag beskrivningen:
  De 2 inre linjerna på första bilden är viklinjer och de två yttre är sylinjer. Tråckla i sylinjerna och sy en osynlig söm i viklinjerna.
  Sy sedan en raksöm 3mm till vänster om sylinjen på den vänstra sidan (den utan stämhacket).
  Vik sedan in sömsmånen (alltså vik i sylinjen) på vänster sida. Klipp ner sömsmånen till 1 cm.
  Vänd på hela stycket så rätsidan ligger uppåt, vik räta mot räta längs den nu högra viklinjen. Sy av kortkanterna uppe och nere. Klipp ett jack i sömsmånen i överkanten ända ner till sömmen. Klipp ner sömsmånen och vänd rätan ut igen.
  Vänd hela stycket. Stryk.
  Sy sedan fast knäppkanten på det högra överstycket. Alltså den sidan som har stämhacket. Stryk sömsmånerna mot knäppkanten. Klipp ner sömsmånen.
  Vänd hela stycket.
  Vik sedan knäppkanten i den sista viklinjen (det borde vara på mitten av det som nu är kvar)
  Sy sedan med osynliga stygn på baksidan så att det sluter tätt.

  Oj, puh. Hoppas att du förstod hur jag menade. Om jag nu har rätt. :)

  SvaraRadera
 3. Tack snälla rara fina ni Jag ska se om jag kan lösa det nu. Kram!

  SvaraRadera
 4. Håhå. Jag är syanalfabet. Jag är bäst på mönster jag gjort själv. Jag måste nog bena upp det här ännu mer för jag snubblar innan jag hinner gå...
  1. "Pin INTERFACING to wrong side of FRONT BAND (2)"
  - Ska jag alltså nåla fodret? (jag kör bara samma tyg som det andra som foder) på fel sida (avigsidan alltså??) Blir det då avigsidan på tyget mot "fodrets" (samma randiga tyg) rätsida???
  2. "Tråckla i sylinjerna och sy en osynlig söm i viklinjerna"
  - Tråckla, alltså provisoriska stygn som tas bort sen??
  - Hur syr men en osynlig söm?? Jag känner mig helkorkad här...
  Hjälp...

  SvaraRadera
 5. Hej igen.
  Interfacing betyder ju mellanlägg (alltså det man stryker/syr fast på baksidan för att stärka tyget) Förr hade man ju inte klistermellanlägg, utan man var tvungen att sy fast dom. Så om du tar din Interfacing del och klipper ut den i mellanlägg och sedan bara stryker fast den på baksidan av Frontband. Sen kan du strunta i alla sömmar de skriver om i steg 5.

  Jag tror att jag skrev fel i min första kommentar, det är de yttre streckade linjerna som är viklinjer. Om du markerar dom i över och underkant på avigsidan av Frontband så är det lätt att veta sen hur du ska vika.

  Jag har gjort ett litet test i papper, och mailar dig bilderna.

  Hoppas att det blir lättare att hänga med då. :)
  Carolina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg