Ändrade planer = bättre planer

husplaner
blomlada
Efter många och långa samtal om husets målning, metoder, färgval och offertjakt mm så föll allt på plats efter jag varit hemma och konsulterat med min mycket praktiska familj. De är så kloka!

Det blir ingen husmålning i år! Vilken bomb, va!?
Det enda som ska flås på färg och målas i år är verandan eftersom den är i störst behov av vård. Istället ska jag lägga krut på att få ner våra energikostnader. Huset ska tilläggsisoleras, jag ska renovera och täta fönster (jag har investerat i en SPEEDHEATER för ändamålet). Vi ska kolla så taket är riktigt tätt, laga skorstenen och så ska jag förmodligen bygga en friggebod till trädgårdsredskap och liknande.

Listan är lång ändå och jag är obotlig tidsoptismist som tror att allt detta ska hinnas med under sommarmånaderna. Haha, jag lär mig aldrig. Men jag ser fram emot det. Älskar såna här projekt och tidsutmaningen i sig triggar igång mig. Jag är himla enveten (lokalt uttryck för envis) när det gäller.

Nåja. Jag kan inte påbörja något förrän mitt stora projektledarjobb är avslutat i början på juni. Men ack, vad jag längtar.


After much consideration we’ve decided to postpone painting the entire house until next year. Instead we will focus on making it more energy sufficient, renovating the windows and veranda, building a small garden shed is also a part of the plan. So one big project instead of another. I’m such a time optimist. But I can’t wait to get started in june!

Kommentarer

Populära inlägg