Mönsterfrossa!

Jag föll för rean igen som Vogue patterns hade. De fyra översta mönstren kostade drygt 40 kr styck mot de dryga 130 kr de brukar kosta så jag passade på. Jag tror snart jag har samlat på mig alla de nyproducerade vintagemönster jag vill ha där. Sen ska de ju sys också!

Jag har varit sugen på det vänstra länge, Vintage Vogue från 1954, mitt favoritårtionde. Den är så himla vacker. Men Buttericksmönstret är jag också väldigt förtjust i.
monster2
Jag samlade också på mig dessa “moderna” mönster. Den första klänningen är retrosnygg i sin helhet, det andra mönstrets kavaj är ganska gullig (men förmodligen kommer jag att slita mitt hår över det svåra mönstret) och den tredje klänningen hade en fin överdel. Med en vid kjol istället blir den helt rätt retro!
monster1

De sista mönstren fick mitt hjärta att slå extra fort. Bosse från Gävle (som också fixade fram vår trattgrammfon) skickade dessa till mig. Och vilken överraskning sen! Tror att de är från 40-talet och två av dem är helt oöppnade. Underbart!
monster3
Nu längtar jag efter att få grotta ner mig fullständigt i symaskinen. Jag kan till och med sitta ute under ett träd och sy i sommar. 5 dagar på mitt halvtidsjobb kvar. Sedan är jag ledig från det i 2 månader!!
Jo, jag ska ju renovera huset också :)


New patterns! The top 3 are retro already. The middle ones are modern but can be modified to become retro and the bottom 3 are probably from the 40’s and that’s about how retro it gets!
Can’t wait to start sewing!

Kommentarer

  1. Så fina! Glöm inte visa klänningarna närde är sydda :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg