Glam och gala – ett klänningsdilemma

För nästan exakt ett år sedan var jag på den direktsända Guldklavengalan. Thomas var programledare och producent. Därför var jag där som gäst. Alla tillfällen att få klä upp sig till tänderna förgyller.

Fina Boel, hade sytt både sin och min sidenklänning. Mitt enda bidrag var den lilla ärmen och skärpet som improviserades fram. Klänningen var en Vintage Vogue V2902 som jag försökt sy men vars mönster jag inte förstod någonting av. Då erbjöd snälla Boel mig hjälp och klänningen blev jättefin. Det blåa sidentyget hade jag fått av Thomas i julklapp julen innan.

Här finns flera bilder av den blå sidenklänningen…
m-piffadeFlickorMalungMingel m-lindaAnna
Fina Linda var också där.

På söndag är årets Guldklavengala och jag ska dit igen. Jag har massor med klänningar jag redan sytt men det är liksom grejen att jag gärna vill specialsy något. Det blir extra roligt då. Nu är problemet att jag inte hunnit sy någon klänning till årets gala. Tidsoptimisten i mig vill gärna fortfarande tro att jag kommer att hinna det. Men, en del av mig är ändå skeptiskt. Jag har ju fortfarande en bod som behöver få tak ganska omgående.

Nåja. jag köpte ju två vintageklänningar, ena från 50-talet och den andra förmodligen en 60-talare på Beyond Retro för några dagar sedan. En av dessa kan faktiskt kvala in som festklänning till en gala. Den är naturvit med gula, röda och svarta prickar på, tyvärr ganska hög i halsen men superfin med rött skärp till. Ni ska få se den imorgon, tänkte jag och ni får gärna ge mig lite feedback på om ni tycker den funkar.

Idag har jag dessutom varit hos frisören. Mitt hår har blivit lite rödare och jag ville dessutom ha lite naturliga slingor för att framhäva lockar och pincurls. Slingorna blev tyvärr inte så naturliga som jag ville ha dem. Jag ska kolla med fräscha ögon imorgon annars får jag åka till frisören igen.

Last year’s dress that I wore at Guldklaven awards. Boel made it for me out of silk fabric Thomas gave for christmas. I tried making the dress but couldn’n understand the pattern. It was a Vintage Vogue V2902. Some more photos can be found here…
I don’t know what to wear to this year’s Guldklaven awards yet. I haven’t had time to make a new dress but I still have a small hope that I will. A small, small glimpse of hope. If I don’t I’m considering wearing a vintage 50’s dress I got at Beyond Retro. It has red, yellow and black spots on a white background. I’ll show it to you tomorrow. Let me know what you think.
I also went to the hair dresser and got a haircut, a redish color and some highlights. It didn’t turn out quite the natural way I wanted to though. I’ll wait until tomorrow and decide if maybe I should get it fixed.

Kommentarer

Populära inlägg