Komplett brudklänning från 50-talet

Den här klänningen fick jag av min förra fina granne Rosa. Hon hade själv gift sig i den en gång i tiden och skulle precis slänga den i soptunnan när hon kom på att jag kanske ville ha den.

Klänningen är helt komplett. Det finns både jacka, underkjol och brudkrona till den. Den är ateljésydd och i nyskick trots sina dryga 60 år på nacken.

brud2 brud4

I linningen på insidan har man sytt i någon slags dubbelvikt mellanlägg för att kjolen ska stå ut lite extra. Lägg därtill det som underkjolen bidrar med så blir det en fin vidd. Dragkedjan är såklart i metall som det var på den tiden.
Den söta lilla brudkronan i tyg och ståltråd är också i bra skick.

brud3brud1brud5

En klänning som i all sin enkelhet är otroligt vacker. Tyvärr är ju även denna vintageklenod väldigt liten, kanske motsvarande en extra small med getingmidja (motsvarande mitt lår!). Jag har sett bröllopskortet och vet att Rosa var vacker som en dag i denna klänning.

Efter bröllopet har den varit med i en musikal. En ballerinaflicka hade den på sig. Efter det har mina syskonbarn provat den. Nu hänger den på väggen. Framtiden är oviss, som vanligt.

Kommentarer

  1. Fin klänning.

    Här kommer en länk med kort på min klänning. Vet inte om du minns att jag skrivit till dig om den.
    https://cid-460efa8fefe51302.skydrive.live.com/redir.aspx?page=play&resid=460EFA8FEFE51302!324&authkey=iKLvSjJvBGs%24

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg