Syporr!

Jag erkänner. Jag älskar porr.
Inte vilken porr som helst.
Utan syporr.
OMG.

Jag har beställt lite smaskig syporr från Amazon.com precis. Jag har dreglat över dessa böcker så himla länge. Tyvärr kommer det nog att dröja 3-4 veckor innan jag får dem eftersom jag snålade in på frakten. Men med tanke på hur länge jag ruvat på den beställningen så kan jag nog vänta lite till.

The golden age of coutureBilden på framsidan säger ju allt (dregel-dregel). Vackert, avancerat och fantasifullt.
Och det är ju modehistoriens bästa period det handlar om.

TheGoldenAgeOfCouturegoldenAge5goldenAge3goldenAge1goldenAge4

The art of manipulating fabricEn mera hands-on bok om olika tekniker för att bearbeta och förändra strukturen i ett tyg. Här finns nog massor att lära som kan vara intressant att kunna.
theArtOfManipulatingFabricartOf1artOf2

The dressmaker’s handbook of couture sewing teqniquesOm denna bok vet jag inte så mycket mer än att titeln lät bra. Det är lite av en chansning. Men steg-för-steg-instruktioner är alltid bra när man vill lära sig något.

DressmakersHandbookCouture

Cool couture: Contruction secrets for runway styleOmslaget har en släng tidigt 90-tal över sig men man ska inte döma boken efter omslaget kanske. Man kan bläddra lite i boken på Amazon och den verkar vara väldigt instruktiv. I detta fall är det teknikerna jag är ute efter och inte modeinspirationen.
CoolCoutureConstruktionSecretscool1cool2

Kommentarer

  1. Åh, vilken guldgruva du kommer sitta på! Jag har sneglat på den om tyg-manipulering, men lyckades hitta en pdf på just den teknik jag var ute efter. Men den första boken, alltså! Tårarna kommer rulla ner för dina kinder när du bläddrar i den. Av lycka alltså!

    SvaraRadera
  2. Åh va avis jag blir! Vill också ha boken "The art of manipulating fabric"

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg