Framsteg med lim, papper och pensel

framsteg
Det är en faslig röra här hemma. Allt som fanns i köket och hallen ligger nu utspritt i vardagsrummet. Det ligger verktyg, penslar, lim och färg överallt. Jag älskar tapeten men lite återstår i köket för tapeten tog slut. Just nu är jag i hallen och tar bort en strukturtapet (djävulens påfund!) med återställartapet. Det tar tid.
På torsdag kommer min syster och hjälper mig med att få det klart.
Dessutom har Lasse Elektriker varit här idag och fixat med elen i huset. Det är några riktiga tomtar som dragit elen här tidigare, förmodligen i omgångar efter förmåga genom alla år. Det är en olaglig och livsfarlig röra. Men nu ska det fixas. Tacka rotavdraget för det.
Jag känner redan nu att det kommer att bli så himla bra!

Kommentarer

 1. Åh, vilken FANTASTISK tapet!
  vart får en tag på den där?

  Jag har en fråga!
  Jag har för mig att du renoverade ett gammalt fönster och visade på ett utförligt sätt hur du gjorde, i vilken kategori hamnade det inlägget?
  jag har ett gammalt hus där jag måste laga ett par fönster nämligen och behöver lite vägledning :)
  Tack för en härlig blogg!

  SvaraRadera
 2. Hej Pernilla,
  Javisst är tapeten vacker. Jag har gått och kollat på den länge. Det är från Boråstapeters Anno-serie.

  Inlägget du söker hittar du här: http://mermusik.blogspot.com/2010/07/fonsterrenovering-pagar.html
  Kategori: Huset
  Jag har skrivit till lite eftersom jag lärt mig mera sedan dess men ändå finns det egentligen väldigt många fler detaljer jag inte gårt igenom i inlägget. I inlägget finns bra länkar där du kan lära dig mera.
  Börja på något gammalt fönster som du kan misslyckas med utan allt för stora konsekvenser så ska du se att det går som en dans.

  SvaraRadera
 3. Härligt att du tapetserar. Bra sås reder sig själv! Det är samma sak här, elektrikern har bara skakat på huvudet åt elen och när vi frågat vad som är fel har han bara sagt "livsfarligt". Samma med rörmokaren. Han var rent förtvivlad när han såg att en ledning (som om den brast skulle vattenfylla hela källaren på någon timme) var ersatt med en gummislang av den typ som finns i trädgården. Bara tur att vi inte fått vattenskada tidigare...

  And wazzup med dessa strukturtapeter? Vi har dem överallt. Ett djävulens påfund minst sagt.

  SvaraRadera
 4. Åh, det blir ju urtjusigt. Det måtte vara riktigt härligt att ha ett helt hus att pyssla och fixa i.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg