Frisyr – min standarduppsättning

Nu blir det frisyrtema här på bloggen i dagarna tre! Häng på, vettja.

Anki ska härmed hjälpa mig visa hur jag gör en av mina uppsättningar och under dagarna som kommer fortsätter vi med hur vi kan variera den.
Grunduppsättningen som jag visar idag har jag jätteofta eftersom den är både stilig, snabb och enkel. Dessutom funkar den utmärkt på nytvättat hår.

Jag har typiskt nordiskt hår. Väldigt många men tunna, flygiga hårstrån med lite självfall. Anki däremot har strån tjocka som hästtagel helt utan självfall vilket tog ett tag att vänja sig vid.

Anki var skeptisk till en början…

anki1
Du behöver hårborste, kam med pinne, hårspray, kanske lite vatten i sprayflaska och massor med hårnålar. Jag använder de långa nålarna på den här något suddiga bilden.

IMG_3952

Samla ihop håret framtill från öra till öra och spara undan det tills vidare. Det tar vi hand om sist.

anki4

Håret som finns kvar där bak delar du in i tre sektioner.

anki3anki2

Vi börjar med mittsektionen bak.
Spraya lite vatten på och kamma igenom den. Om du har tunt hår kanske du behöver tupera upp det lite underifrån för att det inte ska bli för platt. Se till så att utsidan är slät.

anki5

Det underlättar om hårtopparna är lite blöta och sprayade när vi ska börja snurra in änden. Fortsätt snurra in den…
anki6

… tills du når slutet och mötande hår. Bredda rullen du snurrat in lite och sätt sedan minst en hårnål från varje håll. Se till att den är någorlunda jämn och symmetrisk och spraya lätt med hårspray.
anki7anki8
Nu fortsätter vi med en sidsektion. Tanken är att sidsektionerna ska smälta ihop med mittsektionen och bilda en enda lång rulle där bak. Att göra detta sektionsvis är enklare än om du rullar allt hår bak samtidigt och det blir dessutom mera stabilt.
Glöm inte att blöta topparna så att ändhåren inte spretar innan du rullar. Behöver du kan du tupera lite i botten här också. Samma procedur som tidigare. Rulla in och försök placera sidsektionen som en fortsättning på mittsektionen.

anki9
Justera och nåla fast. Försök gömma nålarna inne i rullen. Om man placerar två hårnålar i kors i varandra inuti rullen blir det rätt stabilt. Prova dig fram.

anki11

Sen är det bara att göra samma sak med andra sidsektionen. Det kan vara lite svårt att få det symmetriskt men ha lite tålamod och gör om tills det blir rätt. Med en stor badrumsspegel och en liten handspegel får man försöka se så det ser bra ut.

När du är nöjd och det känns stabilt kan du spraya lite och tämja små hårstrån som rymt.

anki12
Sedan fortsätter vi med tofsen vi sparade där framme. Även där delar vi in håret i tre sektioner. Mitten, sida och sida.

anki4
Framsidan kan man variera i det oändliga. Här än en variant.
Ta en sidsektion och kamma till den så att den har en bra grundform vid roten innan du börjar snurra in den. Jag snurrar ändhåret runt fingret löst och när jag lösgör det ser jag till att änden hamnar inne i hårrullen. Sen är det bara att rulla vidare inåt.

anki13

När du hittat en form du är nöjd med fäster du med hårnålar. Kryssvarianten funkar bra här också. Gör samma sak med andra sidan innan du gör något med mittenhåret.
anki14

Även mitthåret kan man variera i det oändliga. Men här samma metod. Se till att basen är snygg och har rätt form innan du ens funderar på att börja snurra in något, än mindre nåla.

anki15
Prova dig fram. När du hittat formen du gillar fäster du med så många hårnålar du tycker det behövs. Spraya och tämj de små hår som rymt. Sedan kan du spraya om allt en gång.
En röd mun och några kråksparkar i ögonvrån, kanske en blomma utplacerad någonstans och du är redo för en kväll på stan.

Resultatet blir så här.

anki17anki16
anki18

Verkar det svårt?
I morgon visar jag lite variationer på hur man kan göra med framsektionen.

Kommentarer

 1. Så snyggt! Det ska jag absolut testa!

  Och vilken vän du har fått i Anki!

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Jag gör lite så men har så himla tjockt hår att ibland blir det omöjligt.

  SvaraRadera
 3. Åh! Detta var kul!!
  Och va snyggt det
  blev!! Anki verkar nöjd
  över att vara hårmodell;)

  Tack igen för en fin blogg!

  //AnnaE

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg