Mad Men-klänningen

Här är den på lite bättre bilder, Mad Men-klänningen. Det är nog första gången jag syr något så figurnära. Jag brukar alltid ge mina höfter fritt spel och jag är inte helt van vid det tajta. Samtidigt är det rätt snyggt. Jag må vara lite rund i kanterna men jag har ju kurvor. Det är bara att äga dem.

madmen1

Jag sydde ett skärp med guldbuckla också som ni ser här ovan men på alla andra bilder har jag ett marint lackskärp från Myrorna för 10 kronor.

madmen4madmen3

Här är “rumpvecken” som kom till av misstag eftersom kjolen visade sig vara för liten när jag klippt ut i tyget. Eftersom det fanns veck även på livet tänkte jag att jag syr väl en veckremsa och så blir kjolen större. Det blev rätt coolt.
Det är för övrigt första gången min rumpa har fotograferats. På tal om ingenting. Det lär inte upprepas i första taget.

madmen2

Klänningen är som en korsning mellan något Joan skulle ha på sig i Mad Men eller om hon jobbade som flygvärdinna på 60-talet. Typ.
Livet är en modifierad version av Vintage Vogue V1044. Jag skippade “äkta knappar” som bara spretar ändå i ett sånt här tajt, lite stretchigt tyg och körde dragkedja i sidan i stället. Kjolen hittade jag på själv men satte en liten motvecksvolang där nere för att underlätta bensprattlet.

madmen5

Jag är nöjd.

Kommentarer

 1. Oj, jösses amalia va fin den blev. Jag ÄLSKAR alla veck. Såå snyggt.

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt snygg! Förstår att du är nöjd. Älskar strumpbyxorna :)

  SvaraRadera
 3. Så snyggt!! Vecken där bak var toppen!!/läsare i norr

  SvaraRadera
 4. Herregud, kvinna, vad snygg du är och vilken fantastisk klänning!

  SvaraRadera
 5. Så himla fint! Efter att ha läst din blogg (hittade den för inte så längesen) så har jag själv blivit grymt sugen på att börja sy klänningar! Du har inte lite tips på hur man kan börja och hur man ritar upp en lätt mönster till en klänning?

  SvaraRadera
 6. Mycket tjusigt! Vecken över rumpan SKA ju vara där, det syns ju :)

  SvaraRadera
 7. klänningen är helt underbar!
  och rumpvecken likaså.

  din kropp är som gjord för figurnära!

  SvaraRadera
 8. Jättefin modell. Det passar bra med figurnära på din kropp. Fram med formerna!

  SvaraRadera
 9. Du ser fantastisk ut woman, inga anledningar att förklara sig!

  SvaraRadera
 10. helt underbar klänning! sitter som en smäck :D

  SvaraRadera
 11. Jättesnygg klänning, tycker du kan ha rumptajta kjolar oftare!

  SvaraRadera
 12. Hej Anna, har precis upptäckt din blogg och är så himla impad över alla superfina klänningar du sytt och är nu jättesugen på att väcka min sovande syådra till liv. Har du några tips på vart man börjar? Bra böcker? Sidor o s v? Jag menar någong gång måste ju du varit nybörjare också, eller? ;) Jag vill så jättegärna också kunna sy min egen klänning, men fattar ju att det är en bit att vandra...Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé. Det får bli ett eget blogginlägg, tror jag.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg