På sykammaren

Så här ser det ut där jag sitter och syr. Det är det minsta rummet vi har på nedervåningen i huset. De som bodde här tidigare använde det som barnrum men jag gjorde om det till klädkammare och ja, en syvrå till mig. På alla andra väggar i rummet hänger kläder. Lilla hörnan är Thomas och stora väggen är min. Men jag har faktiskt mer kläder än honom.
syrummet1

Just nu sitter utskrifter uppe av de klänningsmodeller som är topprankade som alternativ till brudklänning. Men det förändras hela tiden, känns det som. När jag var på Beyond Retro i helgen provade jag en vintagebrudklänning i en modell som bubblat länge bland favoriterna. Det var en himlans tur för jag upptäckte att den klänningsmodellen inte var det minsta smickrande på min kropp. Så nu är den ersatt med andra modeller bland bilderna som sitter uppe.

syrummet2

I förrgår fick jag ett ryck och började drapera en av modellerna i billigt 19 kronorstyg från IKEA. Jag tänkte, man måste börja någonstans. Utan prestation och mål. Inget fancy, bara upp och klippa, ingen sicksack, inget foder, bara snabbsy och känna efter vilken modell vill jag ska satsa på. När jag vet det kan jag gräva ner mig fullständigt i passform och detaljer. Men jag är inte där än. Det finns för många fina alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg