Vintagehelg i Stockholm

Jajamensan, jag har varit en avstickare till storstaden och det har varit en fullspäckad helg.
Jag gav Thomas lite förslag på vintageställen jag ville besöka i Stockholm och han satte då ihop ett helt schema för hur vi skulle få ihop det logistiskt. Är han bra eller är han bäst?
Bäst!
Kolla här:

FredagFörmiddag
Beyond Retro City, Drottningg 77
Old touch, Upplandsgatan 43
Saker & Ting, Sturegatan 28
ZAK, Upplandsgatan 45
Framtidsantiken, Surbrunnsgatan 58. Stängt.

12.30 Lunch

FredagEftermiddag
Lisa Larsson, Bondegatan 48
Tjalla malla, Bondegatan 46
Repris, Bondegatan 48
Fanny Kellerman, Östgötagatan 66

Sedan fortsatte vintagerundan på söndagen…

Beyond Retro, Brännkyrkagatan 82, Zinkensdamm
Stockholms stadsmission, Hornsgatan 58 12-16
Judits, Hornsgatan 75: Stängt
Herr Judits
Brandstationen
, Hornsgatan 65
Stockholms stadsmission, Skånegatan

Vissa ställen hade stängt, vissa gick väldigt snabbt, vissa hittade vi inte till och vissa på slutet orkade vi faktiskt inte bry oss om. Energin var slut. Sedan var det ju en hel del ställen som inte fanns med på listan.

Men mina favoriter jag inte vill missa i Stockholm är:
Old touch: Underbar oas fullproppad med allt från dukar till klänningar. Här köpte jag en 50-tals långklänning i ljuvaste, ljusa, blåa nyansen med skärp och liten jacka till samt en lavendelblå långkappa från 60-talet.
Saker och ting: Denna butik ligger ett stenkast från Old touch, är trång och fullpackad med bara det bästa. Damen som har den är utbildad kostymör och vet att ta betalt. Jag köpte nästan en gammal sjuksköterskekappa från 40-talet. Ljuvlig men dyr. Jag var snål. Hade jag inte varit det hade jag kunnat köpa massor där! Man måste dit om man är i stan.
Lisa Larsson: Fullpackad med fantastiska skapelser, ganska dyrt men man slipper rota igenom 99% bråte för att hitta juvelerna. Tid är också pengar.
Beyond retro i Zinkensdamm: Mindre men bättre än den som finns mitt i stan. Trevlig personal dessutom. Glada flickor i vintageklänningar som gärna hjälper till. Här provade jag massor, till och med en brudklänning men jag köpte bara en prickig klänning.
Judits hade stängt när vi var där, annars är den också väldigt trevlig.

Mitt i allt detta fina lyckades vi också klämma in ett besök med övernattning hos en vän i Gävle, ett musikalbesök, en middag med andra vänner och massa annat. Mer om detta och om mina fina fynd senare.

IMG_4033

Kommentarer

  1. Vilken bra lista :) Jag och en kompis brukar ta en runda ibland och pricka av så många ställen som vi orkar. Eller tills vi inte har några pengar kvar, vilket som kommer först.

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar lista! Jag brukar försöka hinna med alla bra butiker när jag är i stockholm men det slutar mest med att jag inte hittar till särskilt många alls.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg