Paris, en torsdag…

Torsdag morgon hade Jozsef dukat upp en ljuvlig fransk frukost till oss, komplett med små påskkycklingar på servetterna. Som enda gäst (eftersom de bara har ett rum) kändes det väldigt lyxigt.

paris2-2

Och jag hade dagen till ära p.g.a skoskav matchat klänningen med gympaskor.
paris2-1paris2-3
Den här dagen tog vi tunnelbanan till Montmarte. Och direkt när vi gick upp från underjorden möttes vi av Moulin Rouge.

paris2-4
Det är ju inte lika fräckt som i filmen och vi gick aldrig in men vi konstaterade att vi typ “Been there, seen that”.

paris2-5
Jag gillar Montmarte. Det ligger liksom uppe på en kulle och är grönt och pittoreskt med små trånga gränder. Det är dock väldigt många turister som trängs där uppe.

paris2-6paris2-7
Jag köpte en påse med goda macarons som jag ganska snart därefter åt upp.

paris2-8
Uppe på kullen ligger också Sacré-Coeur och där ifrån har man en vidunderlig utsikt över hela Paris.

paris2-10paris2-11paris2-9
På vägen ner satt en dam och spelade i färggrann scenografi.

paris2-12
Och längre ner en hel jazzorkester.

paris2-13
Och sen, ett område fullt av tygaffärer. Meter efter meter med vackra tyger. Jag hade gärna köpt massor men jag har redan en massa tygbitar som väntar på att bli färdiga klänningar plus två bröllopsklänningar så jag bet mig i läppen och gick vidare. Vuxenpoäng på det. Ögat ser mer än händerna hinner sy, liksom.

paris2-16paris2-15
Jag var inne i flera vintagebutiker men hittade bara en enda klänning som passade. Den köpte jag.
Dessutom hittade jag en rolig affär som hette Naf-Naf som hade många retroinspirerade klänningar. Jag provade en tyllig bröllopsliknande klänning men kom fram till att det inte var något för mig. Den satt illa och var helt gjord av dålig polyester. Den såg finare ut på provdockan.

paris2-17

Innan vi gick ut på kvällen vilade vi en stund på rummet och svidade om lite grann. Jag premiäranvände en av klänningarna jag köpte på vintagemässan i Stockholm.

paris2-19

På kvällen gick vi tillbaka till samma gata som föregående kväll fast till en annan restaurang. Denna gång hade inte samma tur med maten . Tyvärr var servitören både arrogant och otrevligt och maten vi fick var inget vidare. Det var ett snöpligt slut på en annars väldigt fin dag.

Kommentarer

  1. ah, paris, underbart!

    SvaraRadera
  2. Vad fint ni ser ut att haft det! Jag har hunnit till Paris två gånger i år men har än så länge inte varit till Montmarte.

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder. Ni är verkligen ett vackert par! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg