Brudtärneklänning 1: Den gula bardotrutiga.

brudtarna1
Ja, nu är den första brudtärneklänningen så gott som klar. En bardotrutig dröm i gult. Med ett vitt skärp till och vita ballerinaskor blir flickorna hur söta som helst. Mönstret till överdelen är ett Simplicity-mönster, Lisette 2209. Jag beställde det för ett tag sedan när de hade rea. Enkelt att sy och cool skärning på livet. Kjolen gjorde jag dock om så den blev vidare och så la jag till en liten motveckskant längst ner. Jag såg något liknande på en 50-talsklänning i min inspirationsmapp.
Bättre bild än så här tänker jag inte bjuda på förrän efter bröllopet den 6 augusti. Då ska det bli en bildkavalkad som heter duga.
Nu ska jag sy (och snora) vidare! Det finns fördelar med att vara förkyld också.

Kommentarer

 1. Vad fin den är! Kanten vid upplägget tycker jag är en rolig idé. (Får jag stjäla den till mina prinsessor?!) Tänk vad snyggt det enkla är. Ser med spänning fram emot bildkavalkaden...
  Krya på dig!

  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Åh så fin! Dina tärnor kommer bli kanonsnygga!
  Vi hade också tänkt sy egna klänningar till mina tärnor i mintgrönt tyg först, men jag hittade inget tyg alls som föll mig i smaken. Sedan bytte vi färg till aprikos och jag hittade återigen inget tyg som passade så tillslut köpte jag dem färdiga ändå.

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet sedan!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg