Bröllopsdetaljer

Några små detaljer kan jag bjuda på så här innan bröllopet.
Brudparet som ska stå på tårtan är från 1957 och är fortfarande tillsammans efter alla år. Jag hittade dem på Etsy.com och de skickades hit från USA. Bruden har riktigt tygkjol.

brudpar1957

Klänningen blev lång med spets, trots alla mina olika funderingar. Till slut kände jag bara att jag ville att den skulle ha tydlig vintagekänsla. Och det fick den. Jag är nöjd och vi trivs bra ihop.

klanning1klanning2

Skorna köpte jag för flera år sedan men har aldrig använt dem. Jag upptäckte dem på nytt igen och de kändes också helt rätt. Även skorna har ju spets-mönster.

skor

Tyllkjolar väntar på att användas av brudtärnorna.

tyll

Och två av deras klänningar har jag sytt i rutigt tyg. Den tredje är rosa och har sytts av Anne-Marie som är brudtärnans mormor. Alla är olika modeller med rutigt som gemensam faktor.

nabbklanningar

Och så ungefär 150 meter vimplar i prickig vaxduk, rosa, ljusblå, ljusgrönt och gult, precis som allt annat i grafisk profil och annat. Vaxduk var billigt (24 kr/m i 140 cm bredd på Stoff och Stil) i jämförelse med vanligt tyg och är ju dessutom tåligt mot eventuellt regn.

vimplar

Och istället för riskorn har vi förberett godispåsar med fågelfrön som gästerna får utanför kyrkan efter vigseln. Det är lite mildare mot små fåglars hungriga magar.

fropasar

Jag kan inte påstå att jag har haft många lediga minuter i sommar mellan bröllopsförberedelserna och bodbygget. Men nu är vi snart framme vid mållinjen som inte är slutet, utan början!

Kommentarer

  1. Stort lycka till imorgon! Det lilla du visar av klänningen ser fantastiskt ut!

    SvaraRadera
  2. Åååh så ljuvligt det kommer bli! Hurra!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg