För exakt en vecka sedan…

Förmiddagen före vigseln samlades vi ett gäng hemma hos oss. I klädkammaren hade jag ställt i ordning speglar och tillbehör. Jag fixade victory rolls i håret på alla tärnorna och Anna, en god vän från Norrbotten som också är sminkös lockade och sminkade dem lite lätt efteråt.
brollop-innanKyrkan8

Det var både lyxigt och mysigt att göra sig i ordning tillsammans på det viset. Det tyckte vi nog allihopa. Till vänster, min systerdotter Mathilda som snart fyller 15 år, till höger min brorsdotter Vilma som snart fyller 13 år och så ovanför, Siri, Thomas guddotter som är 4 år.

brollop-innanKyrkan12brollop-innanKyrkan11

Alla våra klänningar hängde redo att bäras för första gången. Den enda jag inte sydde själv var lilla Siris klänning. Den sydde hennes mormor.

brollop-innanKyrkan13

När tjejernas victory rolls var klara kunde jag ägna mig åt mitt eget hår. Norrbottens-Anna gjorde det stora jobbet med att locka tjejernas enormt tjocka hår.
Jag själv hade haft håret i pincurls och sjalett i säkert 24 timmar och sedan sovit med rullarna. Så det var bara att ta bort alla hårnålar, borsta och leka loss. Jag kan inte säga att jag hade en plan med håret men likväl löste det sig till det bästa. Jag är ganska bra på att improvisera. Och sminket fixade jag också själv.

brollop-innanKyrkan9brollop-innanKyrkan10

Anne-Marie, en annan kär vän från Norrbotten tog på sig uppdraget att klippa av stjälkarna på brudbuketten som stått i kylskåp över natten. Min svägerska Maggan gjorde den dagen innan med hjälp av min mamma. Att de gjort den till mig är mera värt än någon brudbukett man kan köpa i affären.

brollop-innanKyrkan4

Sedan var det bara att klä på sig. Norrbottens-Anna var snäll nog att hjälpa mig med skorna. Lyxigt värre.
brollop-innanKyrkan7brollop-innanKyrkan6brollop-innanKyrkan5

Och så kom Thomas! Finaste, bästa Thomas som varit iväg och fixat sig hos sin bäste man. Han fick en blomma i slaget av mig och så rättade jag till flugan lite lätt. Han är stiligast i hela världen.

brollop-innanKyrkan2

Under tiden tjejerna fixades vidare åkte jag och Thomas iväg för att bli fotograferade. Någon timme före vigseln träffades vi igen utanför församlingshemmet.
Åh, så söta tjejerna var i sina smårutiga klänningar. Mathildas klänning sydde jag utifrån ett simplicitymönster jag beställt från USA. Men jag la till volangen nertill. Vilmas klänning är sydd utifrån ett gammalt mönster från 40- eller 50-talet som  jag fått av en samlarvän i Gävle. Märk väl lilla Siris små handskar. Hennes mormor Anne-Marie hade dem när hon var liten på 50-talet. Så fint!

brollop-innanKyrkan15brollop-innanKyrkan14brollop-innanKyrkan16brollop-innanKyrkan17

Ja, här var det inte många minuter kvar till det var dags att gå in i kyrkan. Och vilken vigsel sen. Så mycket musik, skratt och uppsluppen stämning. En konsertvigsel! Det får bli ett eget inlägg om det när jag får bilderna från fotografen.

brollopstruppen

Kommentarer

 1. Vilken vacker brudbukett. :)

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för att du delar med dig av ditt bröllop med så många fina bilder och berättelser. En källa till energi och inspiration för mig. Kram.

  SvaraRadera
 3. Grattis!

  Jättevacker brudklänning.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg