Turkiet del 1

Vi var 12 stycken som åkte. En riktig familjeresa. Min bror ville fira sin födelsedag på det sättet och det var roligt att vi kunde göra något tillsammans. Syskonbarnen såg såklart fram emot vattenlandet och det var min första gång på all-inclusive. 5 stjärnors hotell verkade så himla lovande.

turky1
Det var sista veckan på hotellets första säsong. Hotellet Eftalia Aqua öppnade i år. Kolla på bilderna men var väl medveten om att de valt vinklarna med omsorg. Mer om detta i kommande inlägg. Fokuserar på de trevliga delarna av resan nu.
I Alanya trivdes jag bäst. Vi hittade en restaurang vi gick till vid flera tillfällen. Från dess terrass kunde man se färgglada båtar…

turky2

… hav och berg.

turky5

Framför allt hade de helt ljuvliga Piña Coladas. Jag tror det är min nya favoritdryck! Thomas, jag och min bror Rolf hängde där gärna och länge. Det var tyst och fridfullt.

turky7

Och maten! Maten var ljuvlig.

turky6

Vi vandrade längs snirkliga smala gator upp och ner längsmed berget.

turky8

Utsikten var storslagen. Vädret lagom varmt.

turky10
Vi gick förbi en farlig lekplats utmed stupet. Helt utan räcke. Ungarna får akta sig.

turky9

Haha, jag suddade till Thomas på bilden. Tror inte han godkänt den annars. Här med äldstebror.

turky11
En kväll tog vi med alla de andra till vårt favoritställe och åt gott igen.

turky4
På förmiddagarna åkte jag med syskonbarnen i vattenlandet. Den gröna i mitten var värst. Den sparade jag till sista dagen. Då hade barnen bearbetat mig hela veckan. Jag skrek jättehögt första gången.

turky17

Det var bara att hämta det man ville äta. Glass var populärt.

turky21
En kväll var det karaoke på anläggningen. Ganska lökigt arrangerad men både jag och min jubilerande bror var uppe och sjöng. Sinatra blev succé såklart. Särskilt eftersom jag inte behövde kolla på texten alls. I’ve got you under my skin brukar jag köra med swingorkestern.

turky15turky16
Jag är inte mycket för att bara ligga och sola. Men jag läser gärna i skuggan av ett parasoll. Och bada är trevligt.

turky18
Söta systerdotter Mathilda på café i grannbyn.

turky23
Systerson Emil, en riktig spjuver.

turky24
Det sprang katter och hundar lösa överallt. Mathilda ville adoptera varenda en.

turky26
Syster och jag och Mathilda som kramar Thomas

turky27turky28turky25

Turkiet del två blir i en odyssé i hur ett hotell inte ska vara. Särskilt inte om det är 5-stjärnigt.

Kommentarer

  1. det står på hemsidan att det är 4 stjärnigt hotell :P

    SvaraRadera
  2. Då har de kanske ändrat det nu. För när vi bokade stod det 5 stjärnor. Men det borde stå 1.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg