Ännu en lista

Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag gick andra terminen på högskolan och pluggade medieteknik med inriktning mot ljudproduktion. Men jag passade också på att klämma in lite video-, webb- och grafisk produktion. Så mycket jag hann.
Jag bodde i en liten tvåa med kokvrå på 35 m2 och hade en katt som var döv och älskade att leka med dammsugaren när den var på. Katten förde sånt liv på nätterna att han fick flytta hem till mina föräldrars gård. Den var så beroende av synintryck så varje gång den inte såg mig så vrålade den efter mig.
Varje fredag arbetade jag som pianobarentertainer på ett hotell och jag hade precis skaffat F-skattsedel. 
Jag avslutade ett ganska långt förhållande och några månader senare påbörjade jag ett nytt som totalt tog knäcken på mig. Jag hade dessutom extremt höga krav på mig själv och lyssnade inte på kroppens signaler. Jag trivdes jättebra med att plugga på högskolan men var för övrigt ganska vilsen.

anna
I min brors rum. Tekniken i form av en kassettbandspelare närvarande redan då.

Vad gjorde du för fem år sedan?
Jag jobbade 60% på samma högskola som medialärare och handledare för två olika program där jag tidigare pluggat. Samtidigt var jag med i produktionen för en stor turnerande regional musikalshow med smakprov från två musikaler. En i vardera akt. Jag producerade och byggde praktiskt alla musikbakgrunder, skrev körarrangemang till musikalkören (utan att kunna noter men med datorn som hjälp. Det gick bra!) och var instuderingsansvarig för alla artister (men eftersom jag byggt alla singbacks och lyssnat på alla låtar tusen gånger kunde jag varenda textrad och stämma alla hade).
Och dessutom hade jag båda huvudrollerna, en i varje akt. Christine i Fantomen och Kristina från Duvemåla. Och jag sydde mina egna scenkläder. Korsett och krinolin. Jag köpte min första nya symaskin.
Helt knäppt när man tänker tillbaka. Snudd på omänskligt. Det var galet intensivt men samtidigt bland det roligaste jag gjort. Jag gick ner massor i vikt för jag slarvade med maten men kände mig alltid väldigt alert ändå. Jag gick som på adrenalin och glädje. Det var en sån fantastisk produktion att få vara del av.
Musikalproduktionen fick i vilket fall bra kritik i pressen och jag lärde mig så himla mycket den tiden.
Jag lyckades hålla mig frisk alla föreställningar (för det fanns ingen ersättare). Smällen kom efteråt och jag fick stora problem med min röst. Det tog år för det att försvinna helt. Som självlärd sångerska var jag kanske heller inte så noga med att sköta rösten.

AnnaPulka
Iklädd coolaste pulkaoverallen med matchande pulka.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Då jobbade kvar på gymnasieskolan halvtid och försökte motivera ungdomar att bli bättre på att söka och komma ut på praktikplatser. Inte alltid så lätt ska jag säga.
Dessutom blev jag projektledare för ett stort event, Kärlek, ettor och nollor som jag jobbade med hela våren.
Jag var inne på mitt tredje år som ljuddesigner för Sveriges Radios P4 Dans och förlovad med programledaren Thomas. Vi planerade för bröllop och skickade ut inbjudningar. Vi hade flyttat till den gamla skolan där vi bor nu och hade dessutom hunnit skaffa ännu en katt. Lilleman Sune.

annaPer&kattungar
Min bror och jag med dåtidens Sune och Sixten. Katter odlade i fri bondgårdskärlek.

Fem snacks du gillar
- Ostbågar! Jag bara älskar ostbågar. Nästan mer än livet självt.
- Turkisk peppar
- Marabou mjölkchoklad, den ljusa
- Pistagenötter 
- Glass

anna&mor
Glassintresset började i tidig ålder.

Fem sånger du kan hela texten till
- Strangers in the night
- Lascia ch’io pianga
- Amazing grace
- The nearness of you
- I’ve got you under my skin

lisbethAnnaPerSalen
Med syster och bror i mitt ljusblåa vrålåk.

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär
- Dela ut lite pengar till resten av min familj så alla fick det bättre.
- Låta någon annan ta hela ansvaret för att vårt enorma hus och våra fönster blev skrapade och målade enligt gamla principer med linoljefärg.
- Sluta jobba för brödfödan ett år och bara odla mina egna intressen och min trädgård.
- Köpa en stor, svart och blank flygel, spela och skriva massor med ny musik.
- Isolera och inreda våra två stora vindar i huset.

erlingAnna&PuchDakotan
Snygg 70-talsoverall på brorsans Puch Dakota.

Fem dåliga vanor
- Slabba med kattmaten så den lämnar kletiga och illaluktande spår på diskbänken
- Överhuvudtaget stöka till det i köket. Thomas sköter liksom det.
- Prata med katterna med riktigt pipig enerverande röst.
- Ibland tala innan jag tänkt färdigt.
- Vara uppe för sent om jag ska jobba dagen efter

lillaAnna-färg
Illmarigt leende 

Fem saker du gillar att göra
- Sy och planera för nya sömnadsprojekt!
- Fundera på allt man skulle kunna göra med vårt hus om det 1) fanns tid och 2) fanns pengar.
- Skapa saker på en datorn 
- Vara med Thomas, familjen och katterna
- Leta på Blocket efter saker på min sakletarlista

anna&per
Fnittrar med brorsan

Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa
- Harembyxor
- Stringtrosor. Jag gillar den sköna tantmodellen a la Bridget Jones.
- Skyltar eller möbler a la shabby chic med citat som Carpe diem eller typ Lev livet
- För korta klänningar
- Äkta päls

annaSkogen
Ännu en stilig grön overall med fluffmössa.

Fem favoritleksaker
- Min iPad
- Tomb raider på Xbox 360
- Mina katter
- Min dator
- Alfapet

annaUtkladd2
Klä ut  och upp sig var väldigt kul redan då. Synd att den där blåa klänningen inte finns kvar längre, Jag tror den blev mattrasor.

Som ni ser har bilderna väldigt lite att göra med själva textinnehållet förutom att det är jag som liten.
Men vad gör det?

Kommentarer

 1. Åh, jag älskar sådana här blogginlägg! Mer sånt! :)

  SvaraRadera
 2. Att tala med pipig enerverrrrande röst med katter är det enda riktiga, annars begriper de ju inte ett dyft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så?! Det har jag försökt förklara för Thomas också :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg