Jag kastar mig ut och kollar om nån fångar mig

bild

Jag sa nyligen upp mig från mitt fasta halvtidsjobb på en gymnasieskola efter en termins tjänstledighet. Det var inte ett helt självklart beslut.
Som egen företagare också är det inte så lätt att få ekonomisk hjälp om allt går åt pipan. Skyddsnäten är obefintliga. Jag har heller aldrig förlitat mig på någon sådan hjälp. Men bara i kortare perioder har jag jobbat heltid med mitt företag.
50% anställd och 50% egen är den balans jag gillar bäst.
Det arbete som projektledare jag fortsätter med varar bara fram till sommaren. Även det på halvtid.
Ett halvtidsjobb är ett bra sätt att träffa människor i arbetet, det ger en viss ekonomisk säkerhet och inte minst kreativ input från de människor man träffar. Med mitt eget företag fyller jag ut resterande tid, ibland mycket, ibland bara lite.
Jag gillar att kunna bestämma när jag måste jobba mycket och när jag kan leva sparsamt och jobba mindre. Jag kan jobba mycket ena veckan för att vara helt ledig nästa och jag behöver inte tacka ja till jobb jag inte tycker är kul. Det ger frihet och frihet är viktigare än pengar.
Till sommaren blir jag alltså antingen halvtidsarbetslös ett tag. Eller så leder det ena till det andra som leder till nåt nytt. Det är ju det jag hoppas på. Jag gillar verkligen att jobba och jag jobbar hårt.
Jag växer med alla utmaningar jag får, eller tar. Därför är de där utmaningarna så viktiga. Och därför sa jag upp mig från mitt gamla jobb. Utmaningarna tog slut.

Jag kastar mig ut och ser vad som händer. Och till sommaren är jag öppen för alla förslag.

Kommentarer

 1. Vad häftigt! Du verkar vara så driftig och jag önskar dig all lycka till. Jag hade missat att du jobbade på gymnasiet. Var du ämneslärare? Är du utbildad lärare? Nyfiken eftersom jag själv är högstadielärare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har jobbat som lärare i perioder både på högskola och på gymnasiet men tjänsten jag sa upp mig från var som yrkescoach. Jag hade hand om elevernas praktikplatser ej att förväxla med SYO.
   Ej utbildad lärare.

   Radera
 2. Du e grym! Tänker göra som du framöver, som du säger - pengar är inte allt. Bara man har så man klarar sig. Friheten där- det är livet!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är grym. Jag speglar den kommentaren direkt! Vi verkar överens :)

   Radera
 3. Friskt vågat, hälften vunnet! Bara genom att ta steget är du ju halvvägs till något nytt. Spännande! Jag gillar också utmaningar och tog ett liknande beslut för en tid sen då jag bestämde mig för att satsa på mitt skrivande. Frilansar nu som skribent och översättare och vet aldrig riktigt hur det ska se ut från månad till månad. Läskigt men också spännande. För varje nytt uppdrag växer självkänslan liksom glädjen över att kunna skapa mitt eget liv på det sätt jag vill. Oron för att bli sjuk eller av annan anledning inte kunna jobba finns ju där förstås eftersom man, precis som du säger, inte har samma skyddsnät. Ändå är det värt det. Älskar att styra över min egen tid, att kunna vara hemma med mina älskade katter och hundar. Frihet under ansvar! Skrivandet och musiken är mina passioner. Har jobbat som sångpedagog i många år så ibland bokar jag in några elever för att fylla på i kassan. På sommaren hyr jag ut rum till sommargäster (Öland) och har en liten butik i min trädgård med eget pyssel. Är man lite om sig och kring sig så går det ihop. Du kommer säkert få många spännande erbjudanden nu när du öppnat upp för det. Ibland måste man ju stänga en dörr för att öppna ett fönster, som man brukar säga. Vänta bara! Det kanske lurar ett drömjobb bakom nästa krök!
  Kram, Lina
  http://minetteandminou.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har många strängar på lyran!
   Mitt företag är ju också ganska brett, liksom min erfarenhet. Många bäckar små liksom :)

   Radera
 4. Vad är det du företar dig med ditt företag? Blir så nyfiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mediaproducent och i det jobbet göra jag varje vecka ljuddesign för radioprogrammet P4 dans som går i riksradion. Sedan utvecklar jag ibland hemsidor, gör radiojinglar, grafisk formgivning mm.
   Sedan är jag också musiker, sångerska och ibland kompositör. Egentligen kan man bredda det till kulturarbetare.
   Och ibland är jag projektledare för något projekt under en period.
   Och ibland något annat :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg