Servera saft-klänningen

Ja, det känns som man med fördel skulle kunna servera saft på bricka en varm sommardag iförd denna klänning. Barfota ut i gräset bort till en stol där någon man tycker om finns. Saft med is i. Och kanske någon kaka till det.

Klänningen är gjord utifrån ett mönster från New Look nr 6587 (Version D utan kantband med ärm från version  E). Som vanligt när jag inte förstod hur jag skulle göra på slutet fick jag improvisera lite. Det blev lite smådelar över… Men det finns inget som säger att min lösning är sämre än den som stod på instruktionen. Bara det funkar. Typ så resonerar jag.
Tyget är 100% bomull och ganska rejält. Och fickorna är så pass stora att man kan plocka äpplen till en hel paj och lägga i dem. Modellen är helt perfekt så jag kommer nog sy flera klänningar av det mönstret.

stripesdressstripesdress3stripesdress2 
Skärpet är second hand köpt för 10 spänn.

Kommentarer

 1. Känner starkt igen mig med det där att improvisera på slutet. Först är jag jättenoga och följer beskrivningen slaviskt för att sedan gå mer och mer ifrån den och göra lite hipp som happ. Det blir ju bra ändå!

  SvaraRadera
 2. Jättefickor och framknäppt är verkligen bekvämt och trevligt. Väldigt somrigt och fint med ränder!

  SvaraRadera
 3. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0811877914

  Den boken är det! Riktigt roligt faktiskt, trevliga lättsydda mönster med bra beskrivningar. Rekommenderar!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att hitta din blogg, vilka otroligt söta klänningar du syr.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg