Victorykjolen – klippa ut mönsterdelarna

Nu har jag fått mitt tygpaket från Stoff och Stil och i det fanns denimtyg i en mörk färg och en smalspårig vinröd manchester. Båda är tänkta till Victorykjolen. Nu har jag klippt ut en första version i denimtyget. Blir den bra kan jag alltså tänka mig en röd också. Annars blir det röda något annat.

Sömsmån ingick i mönstret så det var bara att nåla fast tyget och börja klippa. På varje mönsterdel står vilket antal som ska klippas ut, om det ska klippas vid en vikt kant eller annat. Även om det ska klippas någon del i ett annat tyg, t.ex foder. Så långt är alltså mönstret från Victory patterns lätt att förstå. Detta var alltså ett mönster jag köpte digitalt som PDF (10 dollar) och fick skriva ut på egen skrivare, sen tejpa ihop och sen klippa ut i rätt storlek. Det är första gången jag testar det. Här hittar ni mönstret… 
Det jag kan säga är att vanligt A4-papper blir mycket stabilare att jobba med jämfört med vanligt mönsterpapper som nästan går sönder bara man tittar på det. Dessutom kan man ju enkelt skriva ut och göra fler storlekar av det. Storlek 2-16 finns med i PDF’n man laddar ner. Man kan sy kjolar till hela familjen om man vill.

victory1-klipp3

Egentligen skulle jag, om jag läst igenom instruktionen noggrannare, klippt ut tyget på avigan för att enklare kunna rita in alla passmärken med det gjorde förstås inte. Ingen fara med det, det är ju faktiskt bara att vända på respektive del och rita på. Jag var lite för ivrig att börja bara.

victory1-klipp2

Som foder till fickorna (det syns ju väldigt lite men ändå) valde jag en restbit från tyget till en av brudtärneklänningarna i blått pepitarutigt. Det duger fint. Man tager vad man haver och det passar bra till blå denim.

victory1-klipp1

Nu får vi se när jag får nästa lediga stund och kan sicksacka alla kanter…

Kommentarer

  1. Vilken bra kjol! Håller på att läsa igenom din syprojektkategori för inspiration. Det här året ska jag vara kreativ och börja sy igen tänkte jag. Förhoppningsvis ska man väl få till någon femtiotalsklänning, men tror mer på att jag bara kommer att bli arg och slänga tygbitarna i ett hörn :)

    SvaraRadera
  2. Det där blir nog tipptopp! Gillar fickornas fodertyg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg