Victorykjolen – sy ihop alla delarna

Efter jag sicksackat alla delar var det dags att sy ihop kjolen. Victorykjolen har en massa gula dekorationssömmar som är tjockare än normal tråd. Men när man trär symaskinen är det bara den övre tråden som behöver vara tjockare. Undertråden ska vara normaltjock. Annars kommer symaskinen förmodligen att börja bråka.

victory2-sy1

Sixten var med och instruerade.

victory2-sy2

Dekorationssömmar på fickorna finns utritade på mönstret. Jag gjorde en egen mönsterdel för den första sömmen. Sen kritade jag ovanpå kanten på pappret. Under pappret blev det sedan en ganska skarp kant att följa.

victory2-sy3

När första markerade sömmen var färdigsydd var det bara att sy nästa genom att följa den första.

victory2-sy4

När fickorna var färdigmonterade och sömmade var det dags att sy fast dem på framstycket på kjolen. Jag sydde fast även dessa med två gula dekorationssömmar. Bara för det står bara en på mönstret betyder det ju inte att man måste lyda.

victory2-sy5

Några sömmar och ett bakstycke senare såg det ut såhär och jag kunde vira kjolen om mig. Då upptäckte jag att den var alldeles för stor. Jag gick ner en storlek när jag klippte ut mönstret men eftersom jag tappat några kilo räckte tydligen inte det. Storlekarna är nog ganska stora. Jag klippte en storlek 12 men det hade nog räckt med en 8:a eller 10:a.

victory2-sy6

Ingen fara på taket. Lite på känn tog jag mönsterdelen för bakstycket och ritade bort lite av vidden där bak.

victory2-sy8

Den bit jag klippte bort blev sedan mall för att den andra bakstyckesdelen skulle bli exakt likadan.

victory2-sy9

Sen var det bara att sy ihop framstycke med bakstycke, sy i linningen, göra knapphål, lägga upp kjolskanten och sy fast dekorationsknapparna. Det gick lite snabbt där på slutet och jag tog inte lika många bilder.

victory2-sy10

Nu sitter kjolen som en smäck. Men de avtagbara hängslarna återstår. Trots det hade jag kjolen på jobbet idag och i morse såg det ut så här innan jag begav mig iväg. Men när den är helt klar kommer bättre bilder!

bild

Mönstret är relativt enkelt även för den som inte sytt så mycket. Jag tror nog jag kommer sy en röd också!
Läs mera om första delen av Victorykjolen här…

Kommentarer

  1. åh vad fin den verkar bli! Jag blir rejält inspirerad men har aldrig sytt efter riktigt mönster förut. Tror du att det är för svårt för en förstagångs?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jo, jag tror absolut att du kan sy den. Mönstret är kategoriserat som beginner. Kör på!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg