Den blommiga sommarklänningen

Detta är mitt senaste verk i syverkstaden. En blommig sommarklänning.
Idag snöade det här nere. Massor. Så det dröjer nog innan jag kan använda den.
blommiga3 
Livet har en rund halsringning och kjolen är något veckad i midjan men inte speciellt vid.

blommiga2 
Förutom dragkedjan knäpps den i nacken med små knappar.

blommiga1  Mönstret kom från New Look 6799, version A. Ett relativt enkelt mönster att följa. Tyget hittade jag på Ohlssons tyger i Luleå för rätt länge sedan. Det är en väldigt mjuk bomull, nästan mjuk som en persika.
kommande3
På denna klänning var jag jättenoga med att hela tiden pressa saker rätt och jag försökte få insidan lika fin som utsidan. Det betydde att jag fick sy för hand en hel del. Bland annat sydde jag i dragkedjan för hand. Det blir bättre när man är noggrann. Det är ju egentligen självklart. Fodret är som vanlig väldigt skir bomull. Naturmaterial är skönt mot kroppen.
blommiga4 
I nacken stänger man klänningen med tre små pärlemorknappar och små öglor. Det tyckte jag var en fin detalj.
blommiga2blommiga1

När jag ändå var igång och fotograferade passade jag på att ta bilder på fler klänningar jag sytt, fast för några månader sedan. Så det blir mycket nysytt på bloggen i veckan.
Vi ses väl?

Kommentarer

 1. Jättesöt!! :) Ser fram emot och se dom andra klänningarna :)Love klänningar!

  AnnaE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar också klänningar. Det kanske du märkt? :)

   Radera
 2. ÅÅÅÅÅÅÅH. Du är typ min sy-idol. Ditt besatta fan. Förlåt, hehe. Fin den blev, öglorna var en superfin detalj. Välgjort det ser ut med foder :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt besatta fan :) Haha. Jag gapskrattade när jag läste det. Underbar kommentar!

   Radera
 3. Jättefin! Jag har så sällan anledning att använda klänning, men jag borde bli bättre på att sy vardagsklänningar som man kan ha på jobbet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alltid en anledning att ha klänning, tycker jag :) Till viss del beror det väl i och för sig på jobbet man har. Kan ju vara opraktiskt om man är snickare...

   Radera
 4. Gillar både tyg och mönster. Fina detaljer, också. Och din styling är perfekt! Jag har sällan tålamodet att sy för hand, knappt att styla mig när jag presenterar nya plagg.

  SvaraRadera
 5. Vad söt! Äsch, bara att slänga vinterjackan över och sen ta av den och dansa dig varm :)

  SvaraRadera
 6. Just nu är jag rätt avundsjuk på den tid du har att sy ... jag har inte sytt något nytt sedan januari ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men jag prioriterar bort städning, biltvätt, snöskottning och annat oviktigt :) och snart, inom några veckor kommer jag knappt ha någon tid alls. Så jag passar på nu.

   Radera
 7. Amanda den förvirrade12 februari 2012 kl. 20:20

  Jag har gett mig tusan på att jag ska lära mig sy. Hittills har jag försökt improvisera lite, men det går alltid fel och jag avslutar halvfärdig. Nu har jag hittat ett mönster som ska vara enkelt, på den sida du länkade till. Men jag fattar inte hur man beställer för att skriva ut. Kommer alla möjliga storlekar med om man skriver ut? Eller hur får man rätt storlek? Det finns två alternativ när man ska beställa, A(8-10-12-14-16-18) eller A(printable). Hur gör jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart du ska!
   Printable ska du ta. När du betalt kan du ladda ner en pdf. Alltså ett digitalt dokument med mönstret. Sen skriver du ut det på din skrivare. Dubbelkolla att skalan blir rätt innan du skriver ut allt. Det finns en fyrkant någonstans i mitten i dokumentet som ska vara 3 inches när den är utskriven. 3 inches är 7,6 cm. När skalan är rätt och du skrivit ut allt tejpar du ihop det. Sen väljer du den storlek som storleksmässigt passar dig bäst och klipper ut just den. Du får alltså alla storlekar på samma utskrift. Perfekt om du vill skriva ut i en annan storlek.
   Lycka till!

   Radera
 8. Jättevackert tyg,jättefina detaljer, jätteduktig sömmerska!

  SvaraRadera
 9. Åh vilken härlig sommarklänning!

  SvaraRadera
 10. Jättesnyggt! Och ja man tjänar allt på att vara noggrann och sy för hand ibland. Det där med dg´ragkedjan var ju ett bra tips....för det har en förmåga att dra sej med symaskinen. Detta ska jag prova nästa gång!
  Må så jättegott!
  Kram Kram! Miriam

  SvaraRadera
 11. Superfin klänning! Jag tycker du kan börja använda den redan nu, ta på tjocka strumpbyxor bara:)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg