Persikoklänningen

Även denna klänning syddes av tyg jag fått av Boel som slasktyg för att testa nya modeller. Jag har flera meter kvar av det. Det är persikofärgat och pepitarutigt men det ser man knappt här. I nederkanten på kjolen sydde jag på en liten spetskant och på livet sitter en liten applikation jag hade i mina gömmor.

Jag kommer ärligt talat inte ihåg var modellen till livet kommer ifrån men kjolen hittade jag på själv. Jag tänkte nog mest ha den som en vardagsklänning under varma dagar. Jag tror faktiskt min systerdotter skulle passa jättebra i den. Hon är lång, blond och söt. Ska kolla om hon vill ha den.
Vill du det, Mathilda? :) 

peachDress

Den bärs med fördel med en liten tyllkjol under.

Jag skriver ju ofta att jag hittar på kjolen själv. Det är inte särskilt svårt. Vill ni att jag ska visa er hur jag gör?

Kommentarer

 1. Å vad jag gillar dessa klänningar! Har ju nästan alltid klänning på sommaren och just dessa modeller är så fina!
  Och ja, tips på hur man gör kjolar mottages tacksamt!=)
  Må så jättegott!
  Kram Miriam

  SvaraRadera
 2. Åh! Så snygga klänningar!! Älskar klänningar men jag köper dom istället :)
  Är inte så duktig på att sy..Har en symaskin men den använder jag mest till att sy gardiner. Fortsätt med det du gör! För du gör det så bra! :)

  Kram AnnaE

  SvaraRadera
 3. Jättesöt klänning igen. Du är så himla duktig och kreativ. Ha det så gott! Kram/G-B

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt flow du har! Otroligt inspirerande. Du spottar fram klänningar med sån fart att man undrar om du har en "sweat shop" i källaren? ;) Allvarligt talat, bra jobbat! Själv härjar jag med rörmokare och annat löst folk då jag fått en vattenläcka under huset! Yippeh! Not!
  Skönt att koppla av med lite inspirerande bloggsurfande. Ha en fin dag!
  Kram, Lina

  SvaraRadera
 5. Du syr så fina klänningar!! Jag skulle bli jätteglad om du kunde visa hur man ska göra när man hittar på för att sy så fint som du gör.

  Kram Kati

  SvaraRadera
 6. Underbar klänning, jag älskar färgen! Din gudomliga röda spetsklänning är den som gjort att jag känner enormt sug efter att börja sy själv. Jag har inte sytt en klänning sedan högstadietiden och aldrig testat på fabulösa puffiga kreationer men jag tänker minsann inte ge mig. Jag har bara en enda fråga (just nu, haha) och det är ungefär hur många meter det går åt till överdel respektive underdel när du syr dina klänningar som ska passa dig?

  Heja dig, du är en fantastisk inspirationskälla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla. Jag brukar alltid köpa 3 meter tyg. Till en riktigt vid kjol strax under knät + överdel räcker det gott. Det blir nästan alltid lite tyg över så egentligen räcker det nog ibland med 2,5 m om kjolen är mindre vid. Det hänger mest på det faktiskt. Sedan brukar det stå på mönstret vad som behövs. Jag köper nästan alltid 3 meter dock för jag vill hålla alla dörrar öppna tills jag vet vad jag ska sy.<
   Klart du ska sy. Heja dig!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg