Tomheten

Jag känner mig lite uttömd sedan förra veckans alla inlägg om nysydda plagg. Jag kan omöjligt hålla det tempot i förlängningen. Det var lite ketchupeffekten över det hela.
Jag har bara sytt två nya grejer sedan dess, jag måste bara lyckas hinna fotografera dem när det är ljust.
Sen ska jag ta tag antingen i köket och börja måla mina köksluckor eller göra om fullständigt i klädkammaren. Har inte bestämt mig ännu men det kliar i fingrarna att husfixa lite. Jag riktigt längtar.

Häromdagen gick jag igenom alla mönster jag har och bestämde mig (när jag upptäckte rean på voguepatterns.com) att jag behövde komplettera. Jag beställde sju mönster där för samma pris inklusive frakt som tre hade kostat mig på svenska fagert.se. Det lönar sig att hålla utkik efter rean alltså.

bild

Kan ni inte visa något ni har sytt? Något ni är extra stolta över? Vad det är må vara. Jag behöver stimulans.

Kommentarer

 1. Jag blir alltid så sugen på att sy när jag läser din blogg. Även om jag egentligen är en stickmänska och inte en symänniska. Men alla dina klänningar är så fina och frestande. Och det trots att jag inte är någon klänningsmännsika egentligen. Men jag kanske kan bli?
  Ska jag visa något jag sytt får det bli det enda plagg jag sytt sen slöjden i högstadiet: http://woolbox.se/2011/byxor/

  SvaraRadera
 2. Hjälp, frakten var inte att leka med, men jag kanske slår till i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, därför måste man handla rejält för att det ska bli ekonomi i det hela. Genomsnittspriset för mina mönster blev ca 50 kr styck. På Fagert.se kostar de mellan 89-149 kr styck.
   De har för övrigt suverän leveranstid. Brukar aldrig ta längre än en vecka.

   Radera
 3. Jag hade ketchupeffekten också. Dock tog det stopp när jag höll på med min senaste klänning. Så nu har jag paus fastän jag letar tillbehör till en massa olika klänningar. Håller på att bli en klänningsmänniska mest för att det är ju det jag syr mest.
  Nu ska jag snart sy ett par byxor till en kund, hjälpa kompisar med deras studentoveraller och ta ett djupt andetag och låta ett mönster förföra mg.
  Har en liten sömnadsblogg som ligger nere just nu men kommer igång när jag börjar sy igen. http://camillaassyverkstad.blogspot.com/2012/01/en-rutig-omlott.html
  Fast under min paus så har jag läst fyra böcker. Och det är ju bra.

  SvaraRadera
 4. www.daisymae.se
  Jag syr alla plaggen själv. Hoppas du hittar lite inspiration =)

  SvaraRadera
 5. www.malinskreativarum.blogspot.com
  Jag syr när andan faller på och försöker att sy sådant jag är bekväm i och samtidigt utmana mig lite. Nästa projekt är en jeansklänning i mjukt jeanstyg och sedan en finklänning till ett bröllop. Kika gärna in!

  SvaraRadera
 6. Jag har blivit inspirerad av dig och köpt mig en Symaskin, en Husqvarna Viking. Vi ska nog komma överens vad det lider.
  Du har fått mig att tro att man kan skapa! Hehe, trots att det inte alltid ser så lätt ut! Jag syr just nu om mina köksstolsdynor. Från att ha varit grönt linfärgade dynorl till att använda en svart tunn fleesfilt som baksida och ovansida av grått fårlurvigt tyg, så syr jag för glatta livet. Lite skev, lite improvisation, lite omständigt kanske, men väldigt kul. Använder de gamla dynorna som stoppning!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg