Från sömnad till måleri

paint1paint2paint3paint4

Vår största vind, den tidigare slöjdsalen, tömde jag på saker förra våren för att förbereda den för isolering och renovering. Sen hände det inget mer med den för jag fick fullt upp med annat. Nu är vinden det perfekta tillhållet för att måla och slipa. Varken golv eller väggar behöver man vara rädd om. Det är bara att blaska på. Just nu målar jag ett skåp och ett bord. Jag använder klassisk linoljefärg. Man målar tunt men täckningsförmågan är väldigt hög. Och så luktar den så väldigt gott. Den tar god tid på sig för att torka men resultatet blir fantastiskt.

Har ni aldrig testat linoljefärg, som är en ren naturprodukt, tycker jag ni ska göra det. Den både vårdar, skyddar och låter träet andas. Det finns en anledning till att hus målade med linoljefärg klarat sig så bra genom alla decennier. Jag köper min färg på Ottossons Färgmakeri som tillverkar i egen fabrik och är riktiga experter. De har dessutom flertalet instruktionsfilmer på YouTube där man kan lära sig hur man gör.

Kommentarer

 1. Måste fråga vad framtidsplanen för denna vinden är (Och den/de andra?). Huset verkar ju vara så stort i övrigt - det hade varit kul att se planlösningen. Gästrum?
  Jag hade älskat att ha en rymlig vind med vinklar och vrår med mysig soffa och fluffig matta! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har två stora vindar. Denna är den största. Båda är oisolerade så prioritet ett är att isolera dem för hålla kvar värmen i huset. Vi har bergvärme men det är onödigt att elda för kråkorna. En riktig vargavinter har vi det ganska kallt i de stora rummen.
   När "målarvinden" är isolerad är det tänkt att det ska bli ett sovrum till oss där uppe, en extra toalett och ett större sy/pysselrum med kamin. Den andra vinden får tills vidare vara snickerboa och förvaring.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Ett sånt ställe vill jag också ha att greja på! Här får jag ner i mörka källaren och det är ju inte så kul. Men det är snart dags, har projekt stolar till altanen som måste göras. Slipas och målas och göras fina.

  SvaraRadera
 4. Linoljefärg is da shit! Så otroligt mycket bättre än alla plastfärger som finns i "vanliga" färgbutiker som bara förstör och ser fult ut på nolltid..Vi har tur som har en butik i bil-avstånd, köper härifrån.
  http://www.gyllenhaksbyggnadsvard.se/

  Smidigt att ha en hel vind att greja på. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg