Helt matt men helt lycklig

garden1garden2garden4
Idag har lämnade jag allt vad mobiler och datorer heter och gick ut i solen. Det var i princip omöjligt att hålla sig inne när fåglarna kvittrade, bin surrade, vinden låg stilla och temperaturen var närmare 16 grader.
En arbetskollega gav bort 13 stycken rosa rosbuskar hon inte ville ha längre. Jjag var den lyckligt lottade som fick dem. Det kunde inte kommit mera perfekt med tanke på vad jag planerade för helgen. En ny rabatt och i förlängningen en lummig och solig zon nere på ängen.
Kroppsarbete är alltså bara förnamnet på vad jag gjort under dagen. Vem behöver gymkort när man har en trädgård. Samtidigt är det ju så himla kul!

Mängder av grästuvor forslades bort och ny jord ersatte dem. Jag fick hämta jord med släp från föräldragården i två omgångar. Det är bra med en pappa som har grävmaskin och som snabbt kan lasta ett släp. 
Sedan planterade vi massor i den solvarma jorden. Av mamma fick jag palmträd som förökat sig i hennes trädgård. Jag flyttade några syrenträd som inte trivdes från ett annat ställe till ängsrabatten och sist kröntes den med nio av rosbuskarna. Resten av rosorna hamnade i rabatten vid verandan.
Jag ser framför mig den lilla gröna dunge som kommer att växa fram där. Älskar’t. Dessutom fylldes mina tre pallkragar med jord och mina jordgubbsplantor flyttades dit. De kommer att trivas bättre där på den soliga ängen.
Imorgon ska jag köpa någon vintergrön buske som kan komplettera resten av växterna samt fler jordgubbs- och smultronplantor. Sen ska kryddväxterna ner i jorden.
Vilken dag. Helt matt men helt lycklig. Och skitig!

Kommentarer

Populära inlägg