Ja, det är vååååren…

Från att ha varit lite allmänt lågmäld och håglös i en vecka har jag tagit mig i kragen och börjat planera framåt. Då blir man pigg. Nu har jag ungefär hundra projekt i huvudet samtidigt. Jäklars vilken energi det ger!

Här är lite Instagram-bilder från vad jag sysslat med den senaste tiden.

Det har ju på allvar blivit vår här nere. Solsken, varma dagar och det spirar i jorden. Verandasoffan fick åka fram. Snödroppar, krokus är uppe och våra blåsippor på tomten är på god väg de också.

IMG_1692
Sune har hängt på min axel. Värre mammagris finns inte. Annars har katterna inte gjort många knop. De är såna latoxar. Och när de brer ut sig i sängen kan man ju omöjligt bädda den. Det vore ju nästan elakt.

IMG_1690IMG_1705
Thomas har överraskat mig med godsaker.

IMG_1686
Jag började sy på en klänning i det fina ulltyget jag köpt. Men jag var bekväm och fodrade den inte. Jag tyckte att tyget verkade vara så mjukt att det inte behövdes. Men sällan har jag haft en sån sticksig klänning på mig. Dessutom var jag inte nöjd med kjolen. Så jag började fodra och ändra och på vägen blev det bara värre och värre. Passformen försvann och den ena nödlösningen ledde till den andra.

IMG_1618IMG_1644
Jag gav klänningen fingret och gick vidare. Nu ligger det mesta i papperskorgen. Har jag tur finns det nu tyg över till en kjol. Jag lyckas inte alltid.

IMG_1688
Jag gick raskt över till andra praktiska göromål. Ett skåp som stått hemma hos mina föräldrar behövs i köket men färgen var fel. Så nu har jag börjat måla. Det är tur vi har en stor vind som står tom. Det har varit slöjdsal där en gång i tiden. Där kan man blaska hur mycket man vill. Snart ska köksluckorna få sig en omgång.

IMG_1691IMG_1699

Jag är expert på att få färg överallt. Denna gång var det näsan. Nu vet man var jag haft mitt finger…

IMG_1706

Jag har också börjat planera för allt trädgårdsarbete jag ska hinna med i vår. Jag har köpt odlingskragar (av ren bekvämlighet eftersom jag egentligen skulle kunna göra dem själv) och en massa jord.
IMG_1698
Hela helgen har jag klurat och funderat, bläddrat i alla tidningar jag har med trädgårdstema och skissat i min anteckningsbok. Drömmen är att det ska vara lummigt, med små rum i rummet, snirkliga gångar, klätterväxter, rosor, jordgubbsland och spaljéer som ramar in. Nämnde jag att jag är tidsoptimist?
Det är lätt att man drömmer sig bort när man bläddrar i hus- och trädgårdstidningar

IMG_1701IMG_1702

Och så vill jag någon gång ha en hönsgård. Höns är fryntliga och sällskapliga små djur och så får man ju ägg på köpet.

IMG_1703IMG_1700

Vi har också haft en murare på besök för att prata skorstensrenovering. Lite kaminer i huset hade inte suttit fel på vintern. Det finns ju potential att göra massa saker i och kring vårt hus.
IMG_1647

Vad har ni för vårplaner?

Kommentarer

 1. Det börjar verkligen klia i mina fingrar efter att få sätta igång med trädgårdsarbetet. Jag har ju visserligen "bara" en liten kolonilott men det är jobb nog, eftersom det även är med kolonistuga i stort behov av renovering. De flesta av mina vårplaner handlar om vad vi ska plantera (ätbara grönsaker) och hur vi ska organisera byte av fasaden på huset. Men kul ska det bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut att det är jobb nog med kolonilott. Men ack så mysigt att fnula med :)

   Radera
 2. Jag håller med dig, det känns snudd på kriminellt att bädda sängen när det ligger en katt där ock sover.
  Det ska förresten bli spännande att se vad du ska göra för fint i er trädgård. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att katterna ligger i sängen är ju också den ultimata ursäkten att låta bli att bädda den. Det finns två sidor på det myntet.

   Radera
 3. Åh så härligt med vår! Här uppe är den ännu några månader bort. Det största planerade är att flytta i början av maj, till en underbar lägenhet med knarriga trägolv, öppen spis och balkong. Så inredning är det som mest ligger i gror i huvudet just nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter härligt! Lycka till med det.

   Radera
 4. Plocka upp den ur papperskorgen så fixar vi ett foder nästa gång jag kommer ner! Eller också tar du med den hit! Snart är det sommar men innan vi vet ordet av är det vinter och då behöver du den. Den var ju jättegullig och går garanterat att få i användbart skick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sytt så mycket fel på den så det är inte lönt att plocka upp den. Lägger hellre energi på nya projekt.

   Radera
  2. Äsch, vad synd. Men jag vet hur det är. Har fyllt ett antal papperskorgar genom åren....

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg