Om du vill “nörda” ner dig lite grann

Här har ni som är intresserade av sömnad lite länkar att beta av. Jag brukar samla på mig bra bloggar jag stöter på i en mapp. Här några bloggar med mera pedagogisk ingång.

fashionIncubator
Fashion Incubator har en mängd olika tutorials i hur man gör att från att sy i en dragkedja till hur syr i fickor eller skalar ner eller upp ett mönster i storlek. Hur bra som helst om man är ute efter något specifikt.

weekenddesigner
Weekend designer uppdateras inte längre men det finns mycket att hämta där ändå. Den är väl värd att skrolla sig igenom. Det är mycket mönsterkonstruktion och det kan verka som mycket matematik men bloggen ger många konkreta exempel på hur olika mönster ser ut till olika kläder. Nu har samma bloggaren en ny blogg, nämligen…

bagntell
Bag’n-telle fortsätter där Weekend designer slutar. Tydliga menylänkar gör att man lätt hittar det man söker. Mycket intressant.

missP-dressmaking
Miss P Dressmaking har gjort en bra serie i grunderna i klädsömnad som är väldigt bra.

De här bloggarna kan användas både som inspiration eller som en referens när det är något mer specifikt man vill lära sig. Väl värda att spara.

Kommentarer

  1. Ja, tack för tipsen! Håller själv på att sy men kan bara sy enligt ett mönster till en kjol, som jag fick av en väninna. Vill lära mig mer =)
    /Fröken Gunnarsson

    SvaraRadera
  2. Tackar! Kanosn med sidor som visar hur man gör....
    Mvh Miriam

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg