Trädgården jag drömmer om

Ser ut ungefär såhär.
Detta är hemma på mina föräldrars gård där bäckar flyter mot damm och sen vidare i bäck mot andra dammar.

IMG_2183

Där grodynglen just kläckts och simmar runt.

IMG_2191

Där grönskan är frodig och skog och äng är nära.

IMG_2186

Och korna som just släppts ut betar förnöjt på håll och stirrar ohämmat när man pratar med dom.

IMG_2189

Där röda småhus bildar kontrast mot grönskan och blommorna. Och syskonbarnen som bor nära kommer på besök.

IMG_2188

Men det är en gammal trädgård. Mamma har utvecklat den i över 50 år och farmor före henne. Jag inser nu att en trädgård är ett långsamt projekt. Men det är ändå trädgården jag drömmer om att en gång ha.

IMG_2190

Den där lummigheten vill jag försöka skapa även omkring gamla skola. Det kommer så sakteligt men tar tid.

IMG_2192

Min brors dotter plus kompis tog på sig fiskarbrallorna och vandrade omkring i vattnet sist jag var där. Jag blev nästan  lite sugen på det, jag också. När jag var liten paddlade jag runt i gummibåt just i den dammen. Och i ett gammalt badkar jag ville använda som båt. Den var inte så stabil att paddla med, vill jag minnas.

IMG_2185

Det är svårt att inte trivas i den vackraste by jag vet. I Ebbalycke där jag växte upp. Tummen upp för det!

IMG_2184

Kommentarer

 1. Vore helt fantastiskt med bäckar och dammar i trädgården. :)

  SvaraRadera
 2. Det måste vara en av de vackrare platserna på jorden!

  SvaraRadera
 3. OJOJ, helt fantastiskt vackert! Det där var verkligen inspirerande trädgårdbilder, åh vad jag längtar efter en egen trädgård. (letar hus, jäkligt träligt i längden men det är ju bara att "keep on looking"..)

  SvaraRadera
 4. Miljön där är underbar! Min mamma växte upp inte så långt därifrån. Kram från bella

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg