Livet går vidare

hemma

Det är tomt utan Sixten. Han satte djupare spår i mig än vad man kanske tror att en katt kan göra. Vi hann växa ihop under vår tid tillsammans. Vi var som ett gammalt strävsamt par, han och jag.
Det är värst på morgonen för där han alltid låg bredvid mig är det tomt. Varje gång jag hittar spår av honom gör det lite ont i hjärtat. På vinden (som han själv bestämde var bara hans) finns spår av hans hår och klösmärken. Ibland när dörren gnisslar tror jag att det är han som är på väg ner. Ibland hör jag hans läten fast han inte längre finns kvar. På tider och ställen där jag brukade höra dem tidigare. Han höll mig alltid sällskap.
Saknaden…
Nu vilar han i skuggan under vårt körsbärsträd och på hans grav ska jag plantera vackra blommor.

Nästa vecka börjar arbetet med att måla vårt hus. Vi satsar på att måla halva huset denna sommar. Det är ju så väldigt stort och högt. Först ska det skrapas, sen slipas, sen tvättas, sen grundas och sen målas två gånger. Ja, ni hör själva. Puh.
Vi ska måla med linoljefärg från Ottossons Färgmakeri enligt gamla hållbara principer. Ingen  plastfärg här inte! Det hade varit helgerån på en gammal skola från 1902.
Vi har anlitat folk som hjälper oss lite. Det är skönt.
Själv ska jag renovera och måla verandans snickarglädje och fixa med fönstren som behöver lite kärlek, spackel och färg. Det är monotont arbete som låter hjärnan vila. Inte lika fysisk krävande som själva husmålningen men minst lika tidsödande.
Jag ska lyssna på radio, sommarpratarna eller någon talbok och vara ute hela dagarna. Det är planen. En slags arbetarsemester. Kanske hinner jag sy något.

Hur ser er sommar ut?

Kommentarer

 1. Först vill jag beklaga saknaden. Vi har för inte så länge sedan adopterat bort våra två katter som strax därefter avlivades utan vår vetskap, jag sörjer dem fortfarande. Vill bara tipsa om alla fantastiska radiodokumentärer som finns på SR.s hemsida! Framförallt P3.s dokumentärer är fängslade, och det finns så många att de kan hålla dig och dina målare sällskap hela sommaren! Lycka till och tack för en underbar blogg! Ida Lindén http://novemberkaktus.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Jag ska sommarjobba lite. Hoppas fortfarande på att finna ett jobb inom det jag kan. =/
  Annars har jag tänkt fortsätta sy i min lilla syverkstad och organisera upp mitt kaos i lägenheten.

  SvaraRadera
 3. Beklagar. Mina sommarplaner är att börja sköta min blogg igen och att bila upp till Norrland (jag kommer kika lite i ditt bloggarkiv för lite tips). Och sy förstås. jag är inne i ett syflow just nu (dvs jag har tre påbörjade projekt som jag tänker på omvartannat, ibland syr jag till och med på dem :-)) Dock börjar inte min semester förrän om tre veckor, så här sitter jag på kontoret och drömmer istället.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg