Trauma

Det har varit oroliga dagar för mig, men särskilt för lille Knas. 
Härom kvällen  kom han in från sin kvällsrunda. Till en början trodde jag han hade en blodig rest från en mus i tassen som han lekte med. Det är inte ovanligt men sådan tur hade vi inte. Istället var det hans lilla tass som var blodig.
Jag ska inte gå in på detaljerna men det var ett rejält trauma hans lilla tass utsatts för. Från vad vet vi inte. Knas kunde inte berätta heller. Han måste ha fastnat rejält i någonting någonstans.
Vi sattes upp på akutlista till veterinären och först dagen efter fick vi komma in. Han sövdes inför undersökningen och vi fick direkt remiss till djursjukhuset. Det var allvarlig. Inom en dryg timme var jag där men även där fick vi vänta. Djur med allvarligare skador fick hjälp först. Till slut fick vi han komma in på röntgen och sen fick jag vänta lite till på besked…
Om det visat sig att det funnits skador längre upp i benet kanske han hade fått somna in igår. Det var ett stort orosmoment.
Vi hade tur för trots att Knas kommer att bli två tår och klor fattigare efter en kommande operation kommer han att kunna gå bra på sin lilla tass i framtiden. Vi måste bara bli av med en elak infektion först. Antibiotika och smärtstillande i några dagar. Sen amputeras resterna av de skadade tårna. Yttertårna och stora trampdynan kommer att finnas kvar.
Så nu linkar han omkring här hemma på sin morotsfärgade bandage. Under omständigheterna ganska nöjd och glad. Och väldigt tapper. Han har varit en sådan kämpe. Nu håller vi tummarna att allt fortsätter gå bra.

knas1knas2knas3knas4

Kommentarer

 1. Det slog mig precis att det är ju ändå rätt coolt att Knas hädanefter jämt kommer gå runt och göra hårdrockstecknet med sin högra framtass. Det är minsann inte många katter som kan göra det! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Ja, det är ju ett lite roligare sätt att se på saken!

   Radera
 2. Stackars lilla knasiga Knas! <3 Jag hoppas att allt kommer att gå bra och att lille Knas tillfrisknar snabbt! :-)

  SvaraRadera
 3. Lille plutten! Hoppas allt ordnar sig. Det finns inget värre än när katterna är sjuka. Håller tummarna och skickar en tröstekram!

  SvaraRadera
 4. usch stackars liten! Men tur att han mår bra under omständigheterna. Man blir ju så orolig för dom små liven.

  SvaraRadera
 5. Stackars liten... Men tur ändå att det inte var värre. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Oj nej, stackars lilla Knas! Styrkekramar till er alla!

  SvaraRadera
 7. Åh lilla knas vilken kämpe, här hemma håller vi alla tummar och tassar för att det ska gå bra!

  SvaraRadera
 8. Hur har det gått för lilla Knas? Är han på benen igen?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg