Nysytt: Den “lilla” svarta

Jag har mycket som är färgglatt i min garderob men behövde något enklare. Något som man kan ha till jobbet utan att se ut som ett stoppljus (vilket jag i och för sig inte har något emot). Men för variations skull behövdes något svart.

Detta är en väl beprövad modell med dragkedja i ryggen som jag sytt i för hand. Jag skissade av mönstret till överdelen från en 50-talsklänning en gång i tiden. Kjolen är ett långt rektangulärt tygstycke som jag veckat och pressat runt midjan. Alla veck åt samma håll. Spetsen runt halsen är vintage och sätter pricket över i. Denna klänning kommer att bli väl använd.

nysytt-svartanysytt-svarta2

Kommentarer

 1. Man kan inte annat än drabbas av ett enormt Ha-begär. Jag önskar att jag kunde sy. Fantastisk! =)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag skulle (nästan) kunna döda för att ha mönster till överdelen. Jag har letat och letat efter sådant, men inte hittat. Ett mönster utan "ärm-sömmar" eller vad jag ska kalla det, jag har fått för mig att det är mycket skönare att röra sig i det än traditionella ärmar. Superfin modell som verkligen klär dig!

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt väldigt vackert med de fint blottade nyckelbenen och håret har du snurrat precis så som det ska vara- självklart och snyggt utan att bli hårfint perfekt.

  SvaraRadera
 4. En fullträff till! Är en fröjd att titta in här och se dina välsydda plagg efter att ha sett ännu ett pajjigt avsnitt av svenska Project Runway. Är så besviken på den dåliga kvaliteten. Snett och vint och slarviga sömmar. Hur har folk ens kvalat in? Älskar förlagan, men det finns väl ingen i den svenska versionen som skulle platsa i den amerikanska? Gnäll, gnäll, men jag hade hoppats att det skulle vara bättre. Tack för att du delar med dig av allt fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är benägen att hålla med dig gällande den svenska versionen av Project Runway. Både vad gäller produktion (utfrätta färger och för hög kontrast)och de som deltar. Mer fokus på dokusåpa än på att vaska fram talang. Det är synd.

   Radera
 5. Jättesnygg klänning! Du skriver att du syr i blixtlåsen för han, har du inte provat pressarfoten till osynliga blixtlås någongång tycker jag du ska testa den. Det går inte att göra fel och det blir SÅ snyggt varje gång. Bara ett tips från mig;) må så gott! Lotta

  SvaraRadera
 6. another stunning dress ... love what i see here.

  http://wardrobexperience.blogspot.de

  SvaraRadera
 7. den här var helt fantastisk. åh, jag vill också ha en sådan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg