Nysytt: En sailor outfit!

Jag har ju sytt en massa kläder som jag ännu inte skrivit om här. Så nu blir det sykavalkad här på bloggen i sex dagar! Hojta till om ni har frågor någonting.

Detta är ingen klänning utan en kjol, jacka och tröja. Tröjan är en vanlig H&M basic tröja som jag klippt av ärmarna på.
Kjolen är Victory Patterns Madeleine med vita passpoalband och vikta bomullsband. Jag gjorde själva linningen lite högre och kjolen något kortare än förra gången . Jackan utgår från ett maskeradmönster från Simplicity (2072). Jag har förlängt jackan så att den möter kjolens linning och satt en stor vit knapp som håller ihop den.

nysytt-sailor

Tyget är marinblått i twill med lite stretch från Stoff och Stil. Jag är mycket nöjd med hur den blev.

nysytt-sailor2

Kommentarer

 1. Åh du ser ut som en liten docka! Fullkomligt underbart, jag ÄLSKAR outfitten!

  SvaraRadera
 2. jäklar vad fint och shit vad duktig du är!

  SvaraRadera
 3. Vansinnigt snyggt!!! Ser framemot veckans klänningskavakad. Själv sitter jag och syr en massa små julklappar som är till salu på min blogg.

  SvaraRadera
 4. Jätte fin! Vad duktig du är!

  SvaraRadera
 5. instämmer med alla andra - vad lyckat det blev!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad snyggt! Ser svårt ut med alla detaljer. Du är verkligen otroligt duktig! Och så snygg du är i håret. Har du nån som hjälper dig med dina fina frisyrer eller gör du det själv? Härligt med klänningskavalkad. Alltid lika inspirerande att se vad du hittat på. Skönt att Knas mår bättre. Har själv 4 kattungar i huset som föddes för 10 veckor sedan av min katt Signe. Just nu går det dagliga/nattliga "midnattsloppet". Runt, runt, runt, upp för trappan, ner för trappan,upp i fönstret, ner med en kruka, upp i gardinen, busa med hunden, runt, runt, runt, spring, spring, spring, brottas, brottas...o.s.v...ofta tills någon av dem råkar hoppa upp på pianot och springa på tangenterna och skrämmer både sig själv och de tre andra och så springer de och gömmer sig under soffan alla fyra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina. Detaljerna är inte så svåra. Möjligen lite tidskrävande. Håret fixar jag själv. Övning ger färdighet och detta kan vara lika mycket vardag som fest för mig. Det går rätt snabbt att sno ihop.
   Och kattungar som leker är ju det roligaste som finns. Jag kan utan problem kolla en hel dag.

   Radera
 7. this sailor two piece dress is so adorable ... love it.

  http://wardrobexperience.blogspot.de

  SvaraRadera
 8. Hej! Nu har jag hittat info om denna lyckade kombo. Det var jag som ställde fråga på Instagram, ewahwa! Jag älskar själv klänningar och helst vintage. Har dock inte riktigt pejlat in mig på vilket -tal som passar min kropp bäst. Jag har en svag aning om att det kan vara 60-tal. Det får utredas!! Lycka till med nya projekt! Du gör grejer som ser riktigt bra ut... och det där med misslyckade projekt... jösses, jag skulle kunna fylla en gymnastikhall flera gånger om! Det finns en magisk gräns där omsyning av plagg inte längre är möjlig och dess nya titel blir "tyg" som dock eventuellt kan bli något annat i framtiden!

  /Ewa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg