Nysytt: Glassklänningen

Denna klänning är sydd av tyg från IKEA i glassiga färger. Jordgubb, vanilj, päron, hallon och blåbär. Överdelen är gjord från Vintage Vogue V8789. Kjolen hittade jag på själv och så fick den djupa fickor till alla glasspengar.
Storleken blev aningen för stor denna gång men jag drar in midjan med ett vintageskärp istället. Jag gillar att tyget är glatt i färgerna, stabilt och hur ränderna möts på mitten. Men nästa gång får jag nog sy den aningen mindre.
nysytt-karamellrandiganysytt-karamellrandiga2

Kommentarer

 1. This is a STUNNING dress. You look as pretty as a picture :)

  SvaraRadera
 2. Så blev man sugen på glass då....och karameller! :-) Fantastiskt fin! Vilket härligt tyg! Var på IKEA i Kalmar för nån månad sedan och hade hoppats hitta lite fina tyger till klänningar, men det bidde ingenting! Hade sett ett par tyger online som jag trodde skulle bli jättebra, men de visade sig vara alldeles för stormönstrade i verkligheten. Får leta vidare. Ha en fin kväll! /Lina

  SvaraRadera
 3. and i love this colourful stripy dream dress ...

  great blog, i follow as fast as i type.

  http://wardrobexperience.blogspot.de

  SvaraRadera
 4. Har köpt detta mönster och hittade ett lämpligt tyg idag på loppis. Är det alltså ovanligt stort i storleken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte det. Jag skulle nog rekommendera att du göra en toile av överdelen före du klipper i riktiga tyget. För säkerhets skull.

   Radera
  2. Tack för svaret! Jag hann börja, och sydde en toile i en storlek mindre än jag först tänkt. Verkar passa fint! Så det blir nog bra till slut. När jag svurit klart över alla andra missar jag gjort på vägen, ringrostig som jag är ;-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg