Nysytt: Krockklänningen

Det här tyget fann bland lådorna jag fick av Katti.
Det skiljer sig från de tygerna jag brukar använda eftersom det är mer 70-tal än 50-tal. Klänningen blev en konstig mix mellan dessa årtionden, en stilkrock nästan och jag är inte helt säker på om det är jag. Eller så måste jag bara vänja mig lite. Jag tror i vilket fall att den kommer kännas mer rätt till sommaren tillsammans med brunbrända ben, fräknar och sandaler.
Vad tycker ni?

nysytt-hippienysytt-hippie2

Även denna är gjord från det basmönster jag kopierat från en vintageklänning och kjolen är som vanligt egenkonstruerad med motveck. Inga konstigheter alltså.

Kommentarer

 1. Den är jätte vacker och du passar mycket bra i den!

  SvaraRadera
 2. Den är jättefin, jag blir glad av den, och tycker att du passar utmärkt väl i den. Skorna var super snygga till!

  SvaraRadera
 3. such a awesome print on that dress ... hahaha, love the picture with the cat. cute.

  http://wardrobexperience.blogspot.de

  SvaraRadera
 4. Jag sydde klart min första egna klänning häromdagen, och idag hittade jag till din blogg. Åh vad jag blir inspirerad!

  Jag gillar stilkrocken här! Mönstret på tyget är inte så himla långt ifrån en del femtiotalsmönster jag sett, och du passar väldigt fint i färgerna :)

  SvaraRadera
 5. Anna!

  Såå fin klänning!
  Tyget är superläckert och modellen likaså!
  Grattis!

  Glada soliga hösthälsningar
  Barbara i Lund

  SvaraRadera
 6. Den är ju underbar. Kommer du på att du inte trivs i den så blir det inte svårt att sälja den till mig... :)

  SvaraRadera
 7. Jag säger som Matilda^^ jag gillar den så kallade "stilkrocken"! Den kombinerar de element jag tycker om bäst från de båda årtionden; färgerna och de stora mönstren från 70-talet och det fina 50-tals snittet. Den här är helt klart en av mina favoriter bland alla de fina klänningar som jag fått skåda här på din fina blogg! Du passar lika bra i den nu som du kommer att göra i fräknar och sandaler. :)

  SvaraRadera
 8. Modellen är jättefin!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg