Syrum/Klädkammare special

Jag har klurat länge på det här rummets makeover. Först såg det ut så här (längst ner i blogginlägget). Sen så här. Och i februari 2012 gjorde jag följande kollage för mina tankar. Jag är ganska nära det nu.
Nu ska vi gräva ner oss i det 90% färdigställda syrummet/klädkammaren.

Golvet målade jag vitt med linoljefärg som blev över från sommarens husmålning. Jag gillar ju som bekant linoljefärg väldigt mycket. Kläderna hänger på samma upphängningssystem som tidigare, nämligen Antonius från IKEA.

4

Båda dörrarna i rummet var släta, enkla och inte särskilt gamla så jag tapetserade dem i samma tapet som resten av rummet, från InTrades Small Prints. På den ena limmade jag dessutom på en spegel jag beställt hos glasmästaren. Runt spegeln satte jag en målad list från en tavelmakare (jag köpte en hel jättebunt billigt på loppis). Genom att sätta spegeln på dörren frigjordes viktig väggyta som jag då kunde använda till annat. Dessutom känns hela rummet nu lite som något en modernare Marie Antoinette skulle haft. Ett utmärkt rum för bakelser!

1418

Som ni ser har en av väggarna en annan tapet och även den är från InTrades Small Prints. Det är den så kallade expoväggen. Där finns klädknoppar från House Doctor i olika pastellfärger som är ganska långa. Det är perfekt att hänga upp kläder där man ska ha med på resan före man packar ner dom. Eller testa olika klädkombinationer eller bara ställa ut det senaste vintageplagget man köpt eller senaste klänningen man sytt. Som sagt, en expovägg. Dessutom satte jag en tavellist på väggen där jag förvarar några av mina bästa syböcker.
En tråkig IKEA-klocka sprayades rosa. Jag gick ALL IN med pastellerna. Biltema har billiga sprayfärger.

1312

Ännu en tavellist sitter ovanför den tapetserade spegeldörren. Där står några inspirationsböcker.

10

En vanilj-gul färg från Beckers plockar upp det gula som finns i tapeten och återfinns nu på flera grejer i rummet. En svart kista från IKEA blev gul och förseddes med hjul. En liten prylhylla och en gammal ram som blivit anslagstavla fick också den fina gula färgen.

1

I spargrisen sparas slantar till nya fina tyger och klänningar och mina vackra men billiga broscher sitter på anslagstavlan.

319

I gamla loppisresväskor på hyllorna förvaras sånt jag inte behöver så ofta.

11

Av överblivna tygrester sydde jag en vimpel som hänger i fönstret. Det är roligare än den gamla rullgardin som fanns där tidigare. Eftersom Sune direkt snodde min ludna kontorsstol på bilden använder jag just nu en stol från vardagsrummet att sitta på.

6

Det gamla skrivbordet från 50-talet hittade jag på Erikshjälpen. Gillar att det har praktiska hyllor på baksidan.. Kontorsstolen har fuskpäls som liknar fårpäls över sig. Det är skönt och mjukt att sitta på.

2425

Den gamla barnsymaskinen från 50-talet samsas på en hylla med en miniatyr av en provdocka från Indiska. En fin paljettväska får hänga som prydnad på väggen.

215

Jag köpte två blomsterkrukor på IKEA som jag vände upp och ner och omvandlade till fönsterlampor med textilsladd.

26

I den inbyggda hörngarderoben ryms nu mina tyger och mönster.

17

Jag har denna gång försökt att hålla rummet lite luftigare. Allt onödigt har fått flytta ut till andra ställen huset. Så nu finns det plats för en skön emmastol och en tvåskärmad lampa (som saknar skärmar än så länge). Loppis såklart.

2016

Några pompoms väntar på att hängas upp på lämpligt ställe och nålarna i glada färger väntar på nya syprojekt.

152

I det gamla dockskåpet samsas lådorna jag klädde med tapet tillsammans med lådorna från Lagerhouse där trådrullar, dragkedjor, spetsar, gummiband mm finns. På dockskåpet står en retroradio från Clas Ohlson och skvalar.

922

Vad som återstår?
- I Thomas hörna ska det upp två extra hyllor och en stringhylla är beställd för ytterligare förvaring.
- En lång plastmatta i glad färg från dörr till dörr som plockar upp färgerna i tapeten ska hittas.
- Två kristallkronor ska upp i taket. En har jag och en till likadan ska införskaffas på IKEA.

23

Jag trivs jättebra i rummet. Det är som att komma in en dröm och jag vill vara där mest hela tiden.
Vad tycker ni?

(Tapeter, klädknoppar och gul färg från Happy Homes i Karlshamn och linoljefärg från Ottossons Färgmakeri i Genarp. Och nej, jag är inte sponsrad med tycker de förtjänar lite uppmärksamhet)

Translation: These are details från my sewing room/walk-in closet makeover. Translate-button on this blog will hopefully help you understand. If not, ask me! :)

Kommentarer

 1. Härligt rum! Förstår att du får inspiration där. :)

  SvaraRadera
 2. Så himla fint! Du är så himla bra!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det blev så jättefint. Känner mig lite avundsjuk - skulle också vilja ha ett " eget" rum. Förstår att du vill vara där mest hela tiden : )

  Jeanette

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev i ditt rum, fantastiskt trevligt. Jag förstår att du vill vara där, mycket. Önskar dig många inspirerande timmar och massor med underbara kreationer framöver.

  SvaraRadera
 6. Fasen vilket underbart rum! Riktigt avis!

  SvaraRadera
 7. Grattis till att ha blivit 90% färdig! Det är skönt att se slutet på en renovering man funderat på länge. De sista 10% kommer säkert bli lika fina. Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 8. Jättehärligt rum! Och precis sådär har jag med gjort med de ikeakrukorna, de är nu fina fönsterlampor i vårt vardagsrum=)

  SvaraRadera
 9. Oj vilket fint rum! Undrar var du hittat den supermysiga rosa klockan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Tack. Den rosa klockan kommer från IKEA men jag har spraymålat den rosa med färg från Biltema.

   Radera
 10. ohh how pretty and romantic.. I love it!

  SvaraRadera
 11. Supermysigt!Förstår att du och katterna vill hänga i detta ljuvliga rum mest hela tiden :)

  SvaraRadera
 12. adorable dressing room. so pretty! i relly love to see your amazing collection of dresses.

  SvaraRadera
 13. Åhh, vilket drömrum du skapat! Alldeles, alldeles underbart för att vara helt ärlig. Hoppas du kommer trivas bra där (fast det går nog inte annat!)

  /Karin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg