Julkalender: Lucka 17

En bild på dig som tonåring
tonaring3

Jag var en ganska olycklig tonåring. När jag kollar på de få bilder som finns från den tiden blir jag nästan bara sorgsen. Jag passade inte in och förstod inte det märkliga sociala spelet i skolan. Jag lärde mig ganska tidigt att man inte kan lita på människor och hur elaka och falska de kan vara. De flesta håltimmar i schemat tillbringade jag i musiksalen, om den den var ledig, eller i bildrummet. Eftersom jag inte passade in i skolan var jag en odräglig tonåring hemma. Någonstans skulle frustrationen ta vägen. Som tur är blev det ju människa av mig ändå. Jag tackar min jordnära och fina uppväxt på landet för det. Det gjorde mig till en trygg människa som med högt huvud kan gå min egen väg och lägga min energi på det som faktiskt är viktigt.

Kalenderutmaningen kommer från Emilys blogg

Kommentarer

 1. Det du beskriver har många vittnat om, och även jag till viss del. Man formas i de åren och har man en inre kompass som inte dras åt mainstream kommer man på kant med de som följer ströMmen. Du har ju kommit ut i livet med en stor personlighet och få kan mäta sig med dig. Du kan sy, sjunga och måla. Gör fina kläder som du bär upp som en drottning!! Det kommer från denna tid.
  Må så gött!!/M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet att jag inte är ensam :)Och det är absolut så att frukten av denna erfarenhet delvis gjort mig till den kreativa människa jag är.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg