Julkalender: Lucka 6

En bild på någon du älskar

mickebild3

Min man
Vi är lika på någon fläck men mest väldigt olika. Hade någon sagt till mig för 6 år sedan att jag skulle bli ihop med Sveriges dansbandsprofessor hade jag brustit ut i gapskratt, särskilt eftersom jag aldrig haft någon större uppskattning för den musiken. När jag fyllde trettio gjorde mina vänner en låt till mig där de skämtsamt listade vad jag behövde för slags man. “En man som är bra med hammare och spik och som kan allt om musik”,  var en textrad.
Nu råkar ju min Thomas ha alla fingrar mitt i handen men kan sin musik så till viss del stämde det. Sådan tur att jag är väldigt händig så vi väger upp varandra. Vi har också en bra medelvikt.
Men allvarligt, han kan saker jag inte kan och tvärtom och det är ju bra. Han är omtänksam, generös och lite excentrisk. En smågalen spjuver. Han hämtar alltid te när jag vill ha det och han lagar mycket god mat. Han pillar mig långa stunder i nacken på kvällen tills jag somnar och har sönder varenda teknikpryl i huset minst en gång om dagen. Han lämnar små lappar bland kakorna han gömt för att jag inte ska äta upp dem när jag hittar dem. Han gillar djur mycket fast han inte riktigt vill erkänna det och katterna vill jämt ligga nära honom. Han har en guddotter som heter Siri som han med stort ansvar tar hand om och som vid varje givet tillfälle glatt kastar sig in i hans armar. Han är skilsmässobarn och jag kärnfamiljsbarn. Han är uppvuxen i HSB-lägenhet bland betong och jag på bondgård bland koskit, träd och gräs. Han vill veta hur allt ska bli innan det sker och jag tar det lite som det kommer.
Att vi är så olika gör att vi alltid har något att prata om. Ibland raljerar vi bara över hur olika vi är och har roligt åt det. Och vi skrattar mycket.
Sån är han min man.
Min någon som jag älskar.

Kalenderutmaningen kommer från Emilys blogg

Kommentarer


 1. Följer din blogg och är så imponerad av dina sydda konstverk.
  Tänk på att magneter som dras till varandra är sina motpoler!
  Hälsar Marianne som varit sambo och gift i 35år med samma man!!

  SvaraRadera
 2. Åh. Håll hårt i varann! :)

  SvaraRadera
 3. Åh, så vackert skrivet. Ja, ni kompletterar verkligen varandra. Ni behöver varandra. Helt underbart, vårda er kärlek och varandra. Kram på er! Gun-Britt. H.

  SvaraRadera
 4. Ni är bara så söta och som gjorda för varann!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Så fint och så härlig beskrivning av din älskade make.

  SvaraRadera
 6. Bra att se det positiva trots olikheterna, kan lätt bli annars att man klagar på varann på sånt som den ene inte kan som man själv är bra på. Bra att ta vara på varann.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg