Nysytt: Flower power-klänningen

Jag ska på Peace, love and understanding-fest  på lördag och i min garderob fanns inte ett endaste plagg som passade in på det. Däremot hade jag en hel rulle med prima 60/70-talstyg i bomull. Storblommigt och glatt som jag inte kunde göra mig av med men som inte passade in i mina vanliga syprojekt. Nu var ju guldläge att använda det. Jag surfade runt på woodstock, hippe och 70-tal och bestämde mig för en fotlång och vid klänningsmodell med trumpetärm. Sen bara sydde jag mest efter eget huvud. Jag tog lite hjälp från ett mönster till framsidan på överdelen bara. Resten bara klippte jag fram och sydde direkt.

flowerpower10flowerpower2

Min musiklärare sa i högstadiet att jag liknade DiLeva, (vilket verkligen inte var en komplimang i mina ögon då) och här kan jag nästan själv se det. Med blandade känslor.

flowerpower6flowerpower3

Jag sydde också ett långt skärp som man knyter därbak. Och ärmen är egentligen bara en vanlig ärm med en volang på.
Vi får väl se om jag använder den även efter festen. Kan tänka mig att den är skön en sommarkväll här hemma i trädgården.

flowerpower4flowerpower5

Och Knas fick också vara med på bild. Han ville mest jaga kjolen och leka. Kjolen består av tre horisontella våder och varje våd blir större i omkrets och veckas runt föregående. Ingen matte inblandad direkt, jag såg bara till att våden blev vidare och vidare för varje varv.

flowerpower7flowerpower8

Min först hippieklänning!

Kommentarer

 1. Om du skulle likna Di Leva är du en väldigt mycket vackrare Di Leva. Klänningen är jättefin.

  SvaraRadera
 2. Ja nog är du lite lik Dileva alltid. Fast du behöver en vattenkanna och lite frukt oxå.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig modell! Jag längtar alltid efter den perfekta maxiklänningen om somrarna, men de flesta jag har provat i affär får mig att se ut som ett tält, den här var ju supersmickrande. Jag får nog se till att sy någonting liknande själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där med maxiklänningar som känns som tält. Man kan undvika det genom att låta midjan sitta där midjan faktiskt sitter och inte skära klänningen precis under bysten. Då blir det för mycket gravid-klänning.

   Radera
 4. Nja, eftersom Di Leva sägs vara en knöl så vill jag inte tycka att du är lik honom. Men! Vad du passar i utsläppt hår och flowerpower klänning! Väldigt fint! Bra sytt!

  Syr du alltid foder i dina klänningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även jag har hört rykten om den mannen. Och nej, om jag får välja vill jag inte vara lik honom alls.
   Denna klänning är inte fodrad. Ofta fodrar jag bara överdelen på mina andra klänningar om inte tyget är transparent eller hakar upp sig i strumpbyxorna, då måste jag ju.

   Radera
 5. Vilken underbar klänning! Jag älskar både tyget och modellen.

  SvaraRadera
 6. Hej underbara Anna!
  Hur mkt tyg gick åt till klänningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga. Jag hade ju en hel rulle med tyg och mätte aldrig. Men det var inte var så brett. Men tippar på ca 4 meter med 1 meters bredd eller mindre om du har typ 130 cm brett tyg. Kolla vad som uppskattas på liknande modeller på typ voguepatterns.com. Det kan ge dig en bättre uppskattning.

   Radera
 7. WOW! kan du visa hur du gjorde? snälla, gör en steg för steg hur du sydde denna och var du fick tag på den gudomliga tyget! kram

  oliviavictoria@live.se

  SvaraRadera
 8. Wow! Denna klänningen är fantastisk fin! Vill du sälja den någon gång så hör gärna av dig till mig ���� :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är den till salu i min bloppis på Instagram! annaneahbloppis är mitt användarnamn.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg